8 Milyonluk Belediye Bütçesi 3 Yılda 25 Milyon Liraya Çıktı

Denizli’nin Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 3 yıl içinde ilçeye kazandırdıkları hizmetleri ve yapacakları yatırımları anlatmak amacıyla sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

8 Milyonluk Belediye Bütçesi 3 Yılda 25 Milyon Liraya Çıktı
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 3 yılda yapılan yatırım ve hizmetleri anlatma için sivil toplum kuruluşu yetkilileriyle toplantıda buluştu. 3 yıl önce 8 milyonluk olan belediye bütçesi yapılan yatırım ve çalışmalarla 25 milyona çıkarıldı.

Özbaş, toplantıda yapılan hizmetleri ve ileride hayata geçirecekleri projeleri anlattı. Sarayköy’e en güzel hizmetleri getirmek, vatandaşların sorunlarına çözüm olmak için 31 Mart 2014 yılında göreve başladıklarını belirten Başkan Özbaş, “İlk geldiğimizde 84 proje ile vatandaşlarımızın önüne çıkmıştık. 70’e yakın projemizi hayata geçirdik. Kalan projelerimizin bazıları ihale aşamasında bazılarının da başlamak üzere olduğunu belirtmek isterim. 84 proje ile başlıyorsunuz ama ilçede eksik kalanları tamamlama çabası ile birlikte 84 proje 184 proje olabiliyor. Yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Gücümüzün yetmediği yerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, bizlerden desteklerini esirgemiyor, bizlere destek oluyor” dedi.

Hayata geçirilen hizmetler sonrasında ilçede siluet oluştuğunu ifade eden Başkan Özbaş, her toplantıda not edilen sorunların bir sonraki toplantıda çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Hizmet vermeye başladıkları günden itibaren 620 bin metrekare taş döşediklerini açıklayan Başkan Özbaş, “ İlçemizi 160 metrekare bordür, 25 kilometre oluktaşı, 7 kilometre sıcak asfalt ile taçlandırıyoruz. Bunların birçoğu köyden kasabaya dönüşen yerlerimizdir. Bu hizmetlerimizin hiçbirinde vatandaşlarımızdan para almadık. Önceki dönemden kalan borçları ya ödüyoruz ya da yapılandırdık. Hizmet verdiğimiz süreç içerisinde 14 yeni parkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Birçok yerlerde park yapımına devam ediyoruz. Köyden mahalleye dönüşen yerlerdeki parklarımızı yeniliyoruz. 32 mahallemizdeki parklarımıza gençlerimiz ve bayanlarımız için de fitnes aletlerimizi koyduk” diye konuştu.

Tüm mezarlıklarda yenileme çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Özbaş, eğitime desteklerinin her zaman devam edeceğini kaydetti.

Özbaş, Sarayköy’deki tüm okullara fiziki boya, badana, bahçe ve peyzaj düzenlemesi, bilgisayar, kamera gibi birçok destek verdiklerini söyledi.



Sarayköy’deki en büyük alt yapı sorunun suların kesilmesiydi diyen Özbaş, alt yapıdaki yaklaşık 40-50 yıllık hatları değiştirdiklerini, yapılan alt yapı çalışmalarının 36 milyon TL’ye mal olduğunu ifade etti.

Başkan Özbaş, “Sarayköy Belediyesi’nde göreve geldiğimizde 8 milyonluk belediye bütçesini çalışmalarımız ile 25 milyona çıkardık. Şimdi sadece pazar yerimizi 5 milyon liraya yaptırıyoruz, alt yapı ise 36 milyon. Biz kaybetmeye hazırız, yeter ki şehrimiz kazansın” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA