'1963'Te Başkanlık Sistemini Yapabilirlerdi, Yapmamışlar'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “1963 öncesi başkan meclise karşı sorumluydu. 1963 yılından sonra halka karşı sorumlu hale geldi, o zaman başkanlık sistemini yapabilirlerdi ama yapmamışlar” dedi.

'1963'Te Başkanlık Sistemini Yapabilirlerdi, Yapmamışlar'
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen programa katıldı.

Dr. Kadir Topbaş, Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törene Başkan Kadir Topbaş’ın yanı sıra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Pakistanlı heyet, ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda ilçe teşkilatında görevli kadın katıldı.

Programın yapıldığı salona giriş yapan Başkan Kadir Topbaş, kadınların alkışlarıyla karşılandı. Başkan Topbaş, program kapsamında yaptığı konuşmada, kadınlara referandum çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

“BUGÜNE KADAR ESENLER’E 2 MİLYAR YATIRIM YAPTIK"

AK Parti Esenler İlçe Başkanlığı Kadın Kolları tarafından düzenlenen programda konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sadece Esenler özelinde bugüne kadar 2 milyar yatırım yapmışız. Hayal edilemeyecek ulaşım sistemlerinden metrolara kadar her şey yapılıyor. Nedeni bu ülkeyi ve milletini seven insanların yönetimde olmasından kaynaklanıyor. Vatandaşlarımız yurttaşlarımız bu yönetime ‘Evet’ dedikleri içindir. Her dönem sizlere geldiğimiz zaman hamdolsun alnımız açık bir şekilde sizlerden destekler aldık” dedi.



“1963’TE BAŞKANLIK SİSTEMİNİ YAPABİLİRLERDİ, YAPMAMIŞLAR"

Tarihimiz boyunca sürekli olarak yönetim şekillerinin değiştiğini söyleyen Topbaş, “Tarih boyunca sürekli olarak yönetimler şekil değiştirmişler. Şimdi bizler de bakıp diyoruz ki çok çabuk karar verecek bir sistemin gelmesi lazım. 1963 yılına kadar seçime giden halk belediye başkanlarını seçmiyorlardı. 1963 öncesi sadece meclis seçiliyordu, mecliste içinden başkan seçiyordu. O başkan meclise karşı sorumluydu, halka karşı değildi. 1963 yılında çıkan kanunla direk halka sorumlu hale geldi. Beni de 3 dönem boyunca başarılı gördünüz ve devam etmemi istediniz. Yanlış yapsaydım bunu istemezdiniz. 1963 yılında başkanlık sistemi yapabilirlerdi yapmamışlar” şeklinde konuştu.



“TÜRKİYE’NİN BELEDİYELERDEKİ BAŞARISINI HÜKÜMETTE DE YAPMASINI İSTEMİYORLAR"

Halkla hükümet arasında kimsenin olmaması ve direkt işlerin yapılması için referandum yapıldığını belirten Başkan Topbaş, “İşte getirilmek istenen sistemle arada kimse olmasın, Bakanlar kurulu, Başbakan olmasın direkt seçilen kişi hükümet etsin, ülkeyi yönetsin. Böyle bir yasa bunun önüne geçmeye çalışıyorlar. Maksatları Türkiye ekonomik bir güce salip olur, uçuş noktaların merkezi olur, ekonomisi güçlü hale gelir istenmiyor. Türkiye dünyanın merkezi olur bu istenmiyor. İşte bunun için yeni gelişen Türkiye’nin yönetim olarak da belediyelerde ki başarısını hükümette yapmasını istemiyorlar” diye konuştu.

Referandum çalışmasının ardından Başkan Topbaş, aynı merkezde Esenler Sanatevi’nde eğitim gören çocukların ailelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Ailelerle sohbetler eden Başkan Kadir Topbaş, Sanatevi’nde eğitim gören çocukların hazırladığı gösterileri büyük bir beğeniyle izledi.

(Mehmet Başa - Caner Sönmez/İHA)
Kaynak: İHA