14 Mart Tıp Bayramı'ha Pastalı Kutlama

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde

14 Mart Tıp Bayramı'ha Pastalı Kutlama
tören düzenleyip pasta kesti.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Prof. Dr. Figen Doran, törende yaptığı konuşmada, doktorluk mesleğinin son derece kutsal olduğunu ifade etti.

Doran, işini onurlu bir şekilde yapan tüm sağlık çalışanlarının takdire şayan olduğunu belirterek bu bilinçle mezunlar olarak hareket ettiklerinin altını çizdi.

Adana Tabip Odası Başkanı Doç Dr. Ali İhsan Ökten’de, hekimlerin bugün mesleki anlamda birçok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu dile getirerek tüm bu sıkıntılara karşın sağlık çalışanları hekimlerin işlerini büyük bir özveri ile yerine getirdiğine vurgu yaptı.

İl Sağlık Müdür Vekili Saadettin Özsürekçigil ise Selçuklu ve Osmanlı Devletlerinden Türkiye Cumhuriye’nin kurulduğu bu zamana kadar sağlık alanında birçok yeniliklere imza atıldığını belirterek, bu bağlamda sağlıkta dönüşüm projesi ile de büyük ve güçlü Türkiye yolunda hekimlerinde özverili çalışmaları ile çok önemli adımların atıldığını söyledi.



Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Tuncer de uzak ve yakın tarihte tıp alanında son derece önemli gelişmeler yaşandığını dile getirerek, ancak tüm bu gelişmelerin hekimin özverisi karşısında şiddetinde önüne geçemediğinin altını çizdi.

Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise üniversite hastanesi olarak da bölgenin yükünün büyük ölçüde çekildiğine dikkati çekerek bu anlamda çok değerli öğretim üyesi ve diğer sağlık çalışanları kadrosunun hastane bünyesinde olduğuna işaret etti.

Adana Büyükşehir Başkan Vekili Ramazan Akyürek de, doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını özverilerinden dolayı kutlarken özellikle bu tür kurumlarda doktorluğun yanı sıra yöneticilik yaparak devlet işi ve bürokrasiyle de uğraşmanın bir hayli zor olduğunu tahmin ettiğini söyledi.



Yapılan konuşmaların ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yurdanur Kılınç ’Büyüdü Çocuklar’ isimli bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla günün anısına pasta kesildi.

Hipokrat Salonunda düzenlenen törene çok sayıda akademisyen, doktor ve öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA