Yemen'deki Olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, AB Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Schmid ile bir araya geldi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Avrupa Birliği (AB) Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmid ile bir araya geldiği bildirildi.

Yemen hükümetine bağlı SABA resmi haber ajansına göre, Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, AB Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Schmid'i Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da kabul etti.

Yemen'de barışın tesisi konusundaki çabaların ele alındığı görüşmede Hadi, 'Biz yaşanan acılara rağmen Yemen'de Körfez girişimi ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları ile BM'nin Yemen'e ilişkin 2216 sayılı kararı doğrultusunda adil bir barışın tesisini arzuluyoruz.' ifadesini kullandı.

Hadi, Yemen ve bölgenin istikrarı için bu seçeneklerden başka adil ve güvenilir bir yolun olmadığını söyledi.

Schmid de Hadi ile görüşmesinde Yemen'de barışın sağlanması için harcanan çabaları ele aldıklarını belirterek, AB ülkelerinin, Yemen'e destek verdiğini, barış sürecini desteklediğini ve ülkeye yapılan yardım ve kalkınma programlarını sürdüreceğini dile getirdi.

Schmid'in ayrıca İran'ı da ziyaret edeceği bilgisi verdiği ifade edildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği meşru hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak: AA