ÜNYE TSO'dan KTO'ya Ziyaret

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, Kayseri Ticaret Odasını ziyaret etti.

ÜNYE TSO'dan KTO'ya Ziyaret
Ünye TSO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor, Meclis Başkanı Hamza Gülay ve meclis üyelerinin yer aldığı ziyarette, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri konuk heyeti ağırladı.

Ziyaret kapsamında KTO’nun yeni hizmet binasını gezen Ünye Başkanı Zor, “Mükemmel bir bina olduğunu görüyorum. Kayseri Ticaret Odası yönetiminin üyelerine gerçek anlamda hizmet vermek niyetiyle çok samimi bir gayret içerisinde olduklarını gördük” dedi.

Kayseri Ticaret Odası çalışmalarına ve hizmetlerine ilişkin bilgileri konukları ile paylaşan Başkan Hiçyılmaz, “Meslek Komitesi toplantılarımızı ciddi yapıyoruz. Bazı odalarda yapıldığı gibi göstermelik meslek Komitesi toplantıları yapmıyoruz. Hatta meslek Komitesi toplantılarına katılmayanı düşürüyoruz, düşenlerin yerine yedekler geliyor. Meslek komitelerinin çok iyi çalıştığında neticeye varılacağına inanan bir yönetimiz. Çünkü Meslek Komitesi odaların belkemiğidir. Komitelerden gelen taleplerin yönetimi tarafından ile alınıp çözüme kavuşturulması önemlidir. Yönetim kurulu toplantıgündemini bunlarla belirlemek gerekir diye düşünüyorum. Nitekim biz bu şekilde yapıyoruz Üyelerimize bu manada iyi hizmet verdiğimizin kanaatindeyiz” dedi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği içerisindeki odalar arasında sıralama bakımdan iyi yerde olduklarını ifade eden Hiçyılmaz, “Akredite edilmiş bir odayız. TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ‘beş yıldızlı oda’ şeklinde belirttiği, ‘Londra’da, Paris’te, Berlin’de odalar hangi hizmetleri veriyorsa benim bu odalarımda da aynı hizmetler veriliyor’ dediği odalardan birisiyiz. TOBB’da akredite oda konumundayız. 2013’te göreve geldiğimizde odamız C sınıfındaydı. 2013’ün sonunda yapılan denetimlerde B sınıfına, 2016’nın sonunda yapılan akreditasyon denetimlerinde A sınıfına yükselttik. 3 yıl sonra yapılacak denetimde A Plus sınıfına yükselmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Yeni hizmet binasına ilişkin bilgileri de aktaran Hiçyılmaz, “Şehir merkezinde bir hizmet binamız vardı. En büyük handikapı otopark sıkıntısıydı. Bu bakımdan bu yeni binayı, yeni yönetim olarak tasarladık. Uzun bir mücadeleden sonra güzel fiziki şartlara sahip binaya sahip olduğumuz kanaatindeyiz. Binamız Türkiye’deki odalar içerisinde güzel ve modern bir bina oldu. İnşaatımızı yaparken proje safhasında yeni bina yaptıran odalara gittik. Onlar binaları nasıl yapmışlar baktık. İnşaat yaptırmak üzere kendini hazırlayan diğer odalardan gelen arkadaşlarımız var. Fiziki şartlar itibariyle hem de yapılış prosedürler itibariyle örnek olduk, diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Ünye TSO Başkanı Zor ise ziyarette yaptığı konuşmada, Ünye hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra oda çalışmalarını anlattı. 25 kişilik bir meclisleri olduğunu belirten Başkan Zor, seçildikten sonra yeni bir yönetim olarak üyelere ulaşma problemini çözmeye çalıştıklarını belirtti.

12 meslek grubuna sahip olduklarını ve bu gruplara ‘sizleri dinliyoruz’ şeklinde kahvaltılı programlarıyla ulaştıklarını aktardı.

Heyetler arası görüşmenin ardından, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası heyetine yeni hizmet binasını gezdirerek, verilen hizmetlere ilişkin detaylı bilgi verdi.

BAŞKAN ZOR’DAN ÖVGÜ: MÜKEMMEL BİR BİNA

Hizmet binası gezisinin ardından kısa bir değerlendirme yapan Ünye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Zor, daha önce turist olarak Kayseri’ye geldiğini belirterek, “Bu sefer hem Oda Başkanı sıfatıyla hem de Sayın Başkanımızı ziyaret etme niyetiyle geldik ve görüyorum ki, mükemmel bir bina. Zemin katta üyelere hizmet edecek yerlerin olması, diğer katlarda da hem yönetim kademesindeki kişilerin, hem Meclis kademesindeki kişilerin görev yapacak olan insanların, meslek gruplarının her biriyle ilgili toplantıları ciddi düzeyde yapabilecek alt yapının hazırlanmış olması yönetimin o noktada bir meziyeti. Çünkü Türkiye genelinde biliyoruz ki sivil toplum örgütleri birazcık zorlama ile yürürler. Sadece rozet takmak gibi ağırlıklı olarak çalışan grupların olduğunu biliriz. Ama Kayseri Ticaret Odası yönetiminin üyelerine gerçek anlamda hizmet vermek niyetiyle çok samimi bir gayret içerisinde olduklarını gördük. Ben hem Başkanıma hem de tüm ekibine, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kendilerini de tekrar tekrar tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA