Türk Doğal Taşları MIPIM'de Tanıtılacak

İMİB, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarının tanıtımı gerçekleştirecek Yönetim Kurulu Başkanı Kahyaoğlu: 'Alışılagelmişten farklı olarak, sanat ve teknolojiyi birleştiren bir anlayışla kendimizi anlatacağız'.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2017'de 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını tanıtacak.

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul platformu olan MIPIM'in farklı ülkelerden mimar, müteahhit ve sektör temsilcilerini bir araya getirdiğini belirterek, fuarda Turkish Stones markasını ve 400'ü aşkın renk ve desendeki Türk doğal taşlarını potansiyel müşteri kitlesine tanıtacaklarını aktardı.

Alışılagelmişten farklı olarak, sanat ve teknolojiyi birleştiren bir anlayışla kendilerini anlatacaklarını kaydeden Kahyaoğlu, doğal taşa çağdaş bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarlandığını, bu çalışmanın çok ilgi çekeceğine ve amaçlarına ulaşacaklarına inandığını anlattı.

Kahyaoğlu, Ar-Ge konusunda hassas davrandıklarını ve yenilikçi düşünerek doğal taşı katma değeri yüksek bir ürün haline getirdiklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Birlik olarak var olduğumuz pazarlarda daha da güçlenmek ve yeni pazarlar bulmak önceliğimiz. Bu yıl hedefimiz 2,2 milyar doların üstünde ihracat yapmak. Ana hedefimiz ise 5 yıl sonra 6 milyar dolar doğal taş ihracatı gerçekleştirmektir.

Değişik mermerlerin kullanıldığı standımızı ziyaret edenlerin doğal taşa dokunmalarını ve onun derinliğini hissetmelerini istiyoruz. Ayrıca ziyaretçilerin 3 boyutlu olarak izleyebilecekleri bir video da hazırlandı. Deneysel medya ve dijital sanatlar alanında özellikle bilgisayarla yaratılmış görüntülere ve sanal gerçekliğe yoğunlaşan sanatçı Ozan Türkkan, MIPIM fuarına özel VR (Sanal Gerçeklik) tabanlı bir eser üretti. VR'ın en önemli noktalarından olan 'tele-transportasyon' ile ziyaretçiler Türkiye'nin en değerli zenginliklerinden mermer ocaklarına götürülecek. Yerden 200 metre yükseklikten mermer ocaklarının içerisine bakarak doğal taşlara ve işlenmelerine tanıklık edecekler.'
Kaynak: AA