TOKİ Konutlarında Kura Heyecanı

Uşak'ta, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Uşak Belediyesi işbirliğiyle devam eden 'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında yapımı tamamlanan 698 konut için kura çekimi yapıldı.

Uşak Valisi Ahmet Okur, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TOKİ'nin Cumhuriyet tarihinin devrimini yaparak birçok konut yaptığını söyledi.

Devletin TOKİ aracılığıyla vatandaşlara konut ve iş yeri yaptığını aktaran Okur, 'Binalar yapılıyor ancak, buraları yuva yapacak ev yapacak olan sizlerin komşuluk ilişkileridir.' dedi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, yapımı tamamlanan bin 51 konuttan 698'inin hak sahiplerine verileceğini söyledi.

'Kentsel Dönüşüm' projesi kapsamında 430 bin metrekarede yaklaşık 450 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Cahan, 'Uşak'ın yeni merkezine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayiden, konut ve iş yerine dönüşüm açısından da proje ilk olma özelliğini taşımaktadır. Kentsel Dönüşüm projesi, Türkiye'de ve Avrupa'da örnek bir proje. Proje kapsamında, toplam bin 51 konut, 923 iş yeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yer alacak.' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekilişi yapıldı.

Törene, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar ile vatandaşlar katıldı.

Yarın ise yapımı tamamlanan 923 iş yerinden 429'nun hak sahiplerine verilmek üzere kura çekimi yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA