Raylı Sistemler Teknolojisi Bilgilendirme Toplantısı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Gülay: 'Bu yıl 19 okulumuzdaki raylı sistemlerle ilgili atölyelerimizin eksikliklerini gidereceğiz ve yenileyeceğiz'.

Sivas Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde Raylı Sistemler Teknolojisi Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Valisi Davut Gül, toplantıda yaptığı konuşmada, Sivas'ın her geçen gün geliştiğini söyledi.

Kentin 2018'de Yüksek Hızlı Treni beklediğini aktaran Gül, 'Sivas Türkiye'nin tam göbeğinde. 2. kurulacak Organize Sanayi Bölgesi'yle beraber yük taşımacılığında adeta bir merkezdeyiz. Limanlara ulaşım anlamında yük taşımacılığı önemli. Onlardan da daha önemlisi 2. Organize Sanayi Bölgemiz demiryolu sektörüne hitap edecek. Bununla ilgili 8 bin 200 dönümlük arazinin her parseline demiryolunun ulaştığı ve demiryolu sektöründe yatırım yapmak isteyenlerin rahatlıkla yatırım yapacağı, limanlara ürünlerini aktarabileceği bir yatırım ortamı olacak.' diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da 19 ilde 19 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 2 bin 45 öğrencinin raylı sistemde eğitim aldığını ve 18 öğretmenin de bu alanda eğitim verdiğini söyledi.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile yaptıkları bir protokol doğrultusunda hizmet içi eğitimler verdiklerini belirten Gülay, 'Verdiğimiz hizmet içi eğitimlerde öğretmenlerimizi yetiştiriyoruz. Bu yeterli değil, altyapı da biraz eksikliğimiz var, çünkü üniversitelerde bu alanda öğretmen yetiştirme imkanı yok. Bununla ilgili YÖK ile çalışmalarımız devam ediyor.' dedi.

Gülay, raylı sistemin Bakanlıkları ve Genel Müdürlükleri için önemli olduğunu da vurgulayarak, 'Bu kapsamda hem eğitim hem de yatırım altyapısı anlamında eksikliklerin giderilmesi öngörülüyor. Geçen yıl 12 okulumuzdaki havacılık alanında eğitim verilen atölyeleri son sistem teknolojilerle yeniledik. Bu yıl da 19 okulumuzdaki raylı sistemlerle ilgili atölyelerimizin eksikliklerini gidereceğiz ve yenileyeceğiz.' ifadelerini kullandı.

Raylı sistemler konusunda Sivas'a ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Gülay, Sivas'ın demiryolu ağı bakımından Türkiye'nin merkezi olduğunu söyledi.
Kaynak: AA