Osmaneli'nin Üniversiteleri Ağırlamaya Devam Ediyor

Osmaneli Belediyesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden gelen heyetleri ağırladı.

Osmaneli'nin Üniversiteleri Ağırlamaya Devam Ediyor
Yürüttüğü proje ve çalışmalarda üniversitelerle işbirliğine büyük önem veren Osmaneli Belediyesi, üç üniversiteyi ağırlayarak Osmaneli’ni geleceğe en güzel şekilde taşımak için atılan her adımda akademik çevrelerin destek ve önerileriyle profesyonelce çalışmalar gerçekleştiriyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işık Aydemir ve Doç. Dr. Gül Aslı Aksu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alp Sunalp yeni projeler geliştirmek için Osmaneli Belediyesini ve ilçeyi ziyaret etti. İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden 50 öğrencinin de iştirak ettiği ziyaret oldukça verimli geçti. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, misafirlerini makamında ağırladı.

Ardından yeni projeler geliştirmek için Osmaneli’nde bir keşif turu gerçekleştiren akademisyenler Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan ve Belediye Meclis Üyesi Turan Ağdağ eşliğinde Osmaneli’nin tarihi konaklarını, Aya Yorgi Rum Ortodoks Kilisesini ve Prof. Dr. Yunus Söylet İçmeler Tesisini ziyaret etti.

Osmaneli’nin tarihi, kültürel ve iklimsel olmak üzere birçok yönden değerli bir yer olduğunu vurgulayan öğretim üyeleri, Belediye Başkanı Münür Şahin ile birlikte yeni projeleri tasarladı. Başkan Şahin; bir açıklama yaparak kararlaştırılan maddeleri şu şekilde açıkladı:

Osmaneli kentinin genel görümüne göre şehir planlaması hazırlanacak, Osmaneli içerisindeki bakım, tamir, onarım gibi işletmeler Küçük Sanayi Sitesinde daha nezih bir şekilde tek bir yerde toplanacak, parklar ve spor alanları konusunda ek projeler geliştirilecek, hal binası projesinde de yine üniversitelerimizin destek ve önerileri katkı sağlayacak, akademik çevrelerce profesyonel olarak belirlenen bu yeni projelerle Osmaneli, yeni gelişmelere sahne olacak.”

"Üniversitelerle sağladığımız işbirliği bizim için çok önemli"

Belediye Başkanı Münür Şahin, belirlenen yeni projelerle ilgili yaptığı açıklamanın devamında, “İlçemiz Osmaneli’ni her yönden kalkındırmak için çabalarken bu çalışmaların profesyonel ve kusursuz olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Bunun için de üniversitelerle sağladığımız bizim işbirliği bizim için çok önemli. Özellikle de İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi İstanbul Teknik Üniversitesi gibi büyük üniversitelerin desteğini sağlamış olmak bizler için gurur vesilesi. Her şey Osmaneli’ni geleceğe taşırken bunu en mükemmel şekilde başarmak içindir” dedi.

Kaynak: İHA