Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'Nüfus başına ve rakam olarak da en büyük yatırımlar Afyonkarahisar'da yapıldı. Şu ana kadar 16 milyar lira... Afyonkarahisar uçuyor. Bunu herkes söylüyor'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın yatırımlara doyduğunu belirterek, 'Nüfus başına ve rakam olarak da en büyük yatırımlar Afyonkarahisar'da yapıldı. Şu ana kadar 16 milyar lira... Afyonkarahisar uçuyor. Bunu herkes söylüyor.' dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım'ı makamında ziyaret etti.

Eroğlu, Afyonkarahisar'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, 'Afyonkarahisar yatırımlara doydu. Nüfus başına ve rakam olarak da en büyük yatırımlar Afyonkarahisar'da yapıldı. Şu ana kadar 16 milyar lira... Afyonkarahisar uçuyor. Bunu herkes söylüyor.' diye konuştu.

Bakan Eroğlu, referanduma ilişkin anket çalışmalarının devam ettiğin ancak bu konuda bilgi veremeyeceğini aktardı.

-Hava tahminleri bilgisini paylaştı

Ziyarette hava tahminleriyle ilgili kendisine aktarılan bilgileri de paylayan Eroğlu, yarın Akdeniz ve Ege'nin batı kesimlerinin dışında bütün Türkiye'nin yağış alacağına dikkati çekerek, 'Çarşamba günü Bolu'ya doğru kayıyor. Perşembe, Ege hariç yağış var.' ifadesini kullandı.

Eroğlu, Afyonkarahisar'da da çarşamba günü yağışlı bir havanın etkili olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Yarın Akdeniz ve Ege'nin batı kesimlerinde bir yağış yok ama bütün Türkiye yağışlı. Bugün zaten yağış her tarafta var. Çarşamba günü Bolu'ya doğru kayıyor. Perşembe, Ege hariç yağış var. Cuma Ege kıyı bölgesinde, Marmara hariç yağış var. Bu hafta cumartesi ve pazar, yağışlar doğuya doğru kayıyor. Bereket var bu hafta.'

-'İstanbul'da hızı 50 kilometreyi bulan rüzgar var'

Gazetecilerin 'İstanbul için özel bir uyarınız olacak mı?' sorusuna Eroğlu, İstanbul'da bugün saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgarın etkili olduğunu bildirdi.

Eroğlu, İstanbul'un batı ve kuzey kesimlerinde de kuvvetli yağış olduğunu vurgulayarak, 'Ülkenin bazı bölgelerde kuvvetli yağış var. Özellikle Osmaniye ve Adana taraflarında rüzgar ve kuvvetli yağış var. Doğuda kar yağışı, karla karışık yağmur yağışı devam ediyor.' dedi.

Bakan Eroğlu, daha sonra AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaret etti.
Kaynak: AA