Milletin Dilinden İstiklal Marşı

Malatya’nın Darende ilçesinde, İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. yıl dönümü nedeni ile ’Milletimizin Dilinden İstiklal Marşımız’ adlı bir video hazırlandı.

Milletin Dilinden İstiklal Marşı
Darende Nadir İlkokulu sınıf öğretmeni Mehmet Koda tarafından hazırlanan ve çekimleri yaklaşık bir ayda tamamlanan videoda 50 farklı mekanda çeşitli meslek mensupları tarafından İstiklal Marşı’nın 10 kıtası okundu. Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser’den cami imamına, öğrencilerden doktorlara kadar birçok insanının İstiklal Marşı’nı okuduğu videoda, İstiklal Marşı’nın Türk Milletinin ortak paydası olduğu vurgulanarak, Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Yoğun emek vererek hazırladıkları videoyu Türk Milletine armağan ettiklerini kaydeden öğretmen Mehmet Koda, Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Videonun çekimlerinde vatandaşların kendilerine çok yardımcı olduğunu dile getiren Koda, “Vatandaşlar çekimler sırasında İstiklal Marşımızı o kadar içten ve gönülden söylediler ki çekimler sırasında zaman zaman duygularımıza hakim olamadık. İstiklal Marşımız milli birlik ve beraberliğimizin simgesidir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA