Mikrokredi Desteğiyle İş Yeri Sahibi Oldu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 4 çocuk annesi Sterk Karahan, mikrokredi ile yöresel yemekler yapılan lokanta açtı Açılışı gerçekleştiren Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Odabaş: 'Kadınların girişimciliği noktasında hem yerel yönetim hem de genel idari olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Mikrokrediden 2007 yılından bu yana ilçede 700'e yakın girişimci faydalandı ve 7 trilyona yakın da para aktarıldı'

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşayan 4 çocuk annesi Sterk Karahan, mikrokredi ile iş yeri açtı.

Aşiti Mahallesi'ndeki, yöresel yemekler servis edilecek lokantanın açılışını, İçişleri Bakanlığınca Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş gerçekleştirdi.

Odabaş, yaptığı konuşmada, girişimci Karahan'ın ilçeye kazandırdığı iş yerinin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karahan'ın yaklaşık 7 senedir mikro krediden faydalandığını belirten Odabaş, 'Bugüne kadar işlerini evden yürütüyordu. Bugün bu emeği iş yerine çevirdi. Yemeklerin hepsi ev yemekleri kadar lezzetli. İlçe halkını bu lokantaya davet ediyoruz.' dedi.

Kadın girişimcileri her zaman desteklediklerini vurgulayan Odabaş, şöyle devam etti:

'Kadınların girişimciliği noktasında hem yerel yönetim hem de genel idari olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ediyoruz. Mikrokrediden 2007 yılından bu yana ilçede 700'e yakın girişimci faydalandı ve 7 trilyona yakın da para aktarıldı. Bunların çok büyük bir kısmı başarılıydı. Sterk hanım da bunlardan birisi. Kendisini tebrik ediyorum. Özellikle kadınlardan girişimcilik konusunda bize başvurmalarını ve bizlerden yardım istemelerini rica ediyoruz. Onların yanında olduğumuzu bilsinler.'

Kızıltepe Mikrokredi Şube Müdürü Canan Özçelik de şu anda 700 girişimci kadınla çalıştıklarını kaydetti.

Kuaförden, terziye kadar akla gelebilecek tüm dallarda girişimcilik konusunda kadınların yanında olmaya çalıştıklarını anlatan Özçelik, Karahan'ın da üyeleri olduğunu vurguladı. İş yerinin hem Karahan hem de ilçeye hayırlı olmasını dileyen Özçelik, bu iş yerinin tüm kadınlara ışık tutmasını temenni etti.

Sterk Karahan da kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalıştığını belirtti.

Küçük çapta başladığı üretimi mikrokredi ile açtığı iş yerinde sürdüreceğini söyleyen Karahan, iş yerinin maliyetinin yaklaşık 50 bin lira olduğunu anlattı.

İş yerine ailesinin de destek verdiğini ifade eden Karahan, 'Çocuklarım için iş yerini açtım. 4 çocuk okutmak zor. Kızım üniversite sınavına girdi, seneye oğlum üniversite sınavına gidecek.' diye konuştu.
Kaynak: AA