Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Uslu Açıklaması

'Torunlarımız ve dünya üzerindeki tüm Müslüman kardeşlerimiz için 16 Nisan'da 'evet' demeliyiz. Önümüzdeki süreçte bu ülkenin darbelerden, darbecilerden arınması için tercihimizin mutlaka 'evet' olması gerekiyor'

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, 'Önümüzdeki süreçte bu ülkenin darbelerden ve darbecilerden arınması için tercihimizin mutlaka 'evet' olması gerekiyor' dedi.

Uslu, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' programında, halk oylamasının yeni Türkiye'ye atılan bir adım olduğunu ifade etti.

Memur-Sen olarak Türkiye'ye karşı yapılan her türlü saldırının karşısında olduklarını belirten Uslu, 'Avrupa ile son zamanlarda sorunlar yaşıyoruz. Ama onlar Türkiye'ye karşı olduklarını belli ettiler. Türkiye'nin güçlü bir ülke olmasını istemiyorlar. O nedenle 16 Nisan'da sandıktan 'hayır' çıkmasını bekliyorlar.' diye konuştu.

Uslu, Türkiye'nin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasıyla birlikte terörden ve terör gruplarından kurtulacağını kaydederek, şunları söyledi:

'Biz yaklaşık 200 yıldır bir kozanın içerisindeyiz. 16 Nisan tekrar dirilişimizin günü olacak. Artık o kelebeğin kozadan çıkması gerekiyor. 16 Nisan'da halkımız en doğru kararı 'evet' diyerek verecek ve o kelebek kozadan çıkacak. Bu bizim geleceğimiz, torunlarımız ve dünya üzerindeki tüm Müslüman kardeşlerimiz için 16 Nisan'da 'evet' demeliyiz. Önümüzdeki süreçte bu ülkenin darbelerden, darbecilerden arınması için tercihimizin mutlaka 'evet' olması gerekiyor.'

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ise 16 Nisan'da halkın vereceği kararın önemine değinerek, 'Avrupa ülkelerinin Türkiye ile uğraşmalarının tek nedeni Türkiye'nin büyüyen bir ülke olmasıdır. Türkiye'nin dış politikası için güçlendirilmiş cumhurbaşkanlığı sisteminin mutlaka gelmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Türkiye'nin ve tüm İslam coğrafyasının geleceğinin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına bağlı olduğunu dile getirerek, 'Hollanda'nın yaptıkları karşısında, bizler dik duracağız ve cevabı 16 Nisan'da milletin kararıyla vereceğiz.' dedi.
Kaynak: AA