Kırşehir'de 'Yeşil Dedektör' Mobil Uygulaması

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Bekir Demirbaş, dumansız hava sahası sağlamak amacıyla 'yeşil dedektör' adlı mobil uygulama geliştirildiğini bildirdi.

Demirbaş, yaptığı yazılı açıklamada, mobil uygulama ile kapalı mekanlarda, sigara kullanımı ihlali olan işletmelere karşı mobil uygulama üzerinden bir tıkla konum belirleneceğini, o bölgeye de saha ekiplerinin ulaşacağını ve ihlallere müdahale edileceğini belirtti.

Tütün mamulleri kullanım yasağına uyulmasını sağlamak ve ihlalleri engellemek amacıyla farkındalık oluşturmak amacıyla uygulama yapıldığını aktaran Demirbaş, şu bilgileri verdi:

'Deneme aşamalarının ardından artık 81 ilde resmi olarak faaliyete geçmiştir. İhlal bildiriminin akıllı telefonlar aracılığı yapabilmesi için entegre çalışan Yeşil Dedektör mobil uygulaması Sağlık Bakanlığımız ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğinde geliştirildi. Akıllı telefonların uygulama indirme servisleri tarafından uygulama indirilebilir. Uygulamada, Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kapalı mekanlarda tütün mamulleri kullanım yasağının uygulanmasını denetleyen saha ekipleri ile koordineli yürütülmektedir. Kullanıcı ihlal bildirimini, tek tıkla konum belirleyerek ve mekan adı seçerek bildirebilecek. İhlal bildirimi sonrasında bildirim, sisteme düşecek ve oradan de saha ekiplerine ulaşacak. Saha denetim ekipleri ihlal bildiriminin yapıldığı mekana ulaşarak ihlal olup olmadığını denetleyecek ve gerekli işlemi yapacaktır.'

Kaynak: AA