Kırklareli'de FETÖ'nün Darbe Girişimine İkinci İddianame

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan eski 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında tutuklanan eski 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından aralarında Bekir Koçak'ın da bulunduğu 16 tutuklu askerin 'Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye, bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçlarından 4 kez ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, incelemesinin ardından iddianamenin kabulüne karar verdi.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden ihraç edilen eski 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmasına mayısta başlanacak. Mahkeme davada, 116 tanık dinleyecek.

İddianamede, Koçak'ın üzerinde, terör örgütü içerisindeki hiyerarşide şifre amaçlı kullanıldığı değerlendirilen '1 dolar' ve '5 dolar' ele geçirildiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen Koçak, 17 Temmuz'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştı.

- İlk davada 81 sanık yargılanıyor

Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan kalkışmaya destek verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 38'i tutuklu 81 sanığın yargılanması sürüyor.

Davada, darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoban girişinde durdurulan askeri personel yargılanıyor.
Kaynak: AA