Kemal Kılıçdaroğlu'dan 'Başkan-Başbakan' açıklaması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir radyo programında sarf ettiği ve tartışmalara neden olan sözleriyle ilgili yeni değerlendirmede bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan 'Başkan-Başbakan' açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumuyla ilgili, Ankara'da muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda konuştu.

CHP Lideri, kısa süre önce bir radyo programında söylediği ve tartışma yaratan "Başbakan ile Cumhurbaşkanı ayrı partilerden olursa, ne olur" sözleriyle ilgili değerlendirme yaptı.

"80 milyonun başkanıdır, peki bu kişi aynı zamanda bir partinin başkanı olursa çift başlı olmaz mı? Olur." diyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Başka bir sorun daha çıkacak değişiklik kabul edilirse. Bir arkadaşım radyo programıyla ilgili sordu. Diyelim ki, seçim oldu çoğunluk partisi yüzde 49 oy aldı ama başkan adayı yüzde 51’i bulamadı. Çoğunluk partisinin başkanı bugünkü modelde başbakan ama başbakan olamayacak çünkü yüzde 51’i bulamadı. İkinci seçim olacak, başkan seçimi. Bu seçimi kim kazandı, çoğunluk patisinin başkanı değil başka birisi kazandı. O zaman başkan ayrı telden çoğunluk partisinin başkanı başka telden çalacak. Bunu anlatmaya çalıştık, en büyük yarılma burada yaşanacak. Biz bu tehlikeye dikkat çekmek istedik..."