İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü Programı Düzenlendi

Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.

İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü Programı Düzenlendi
Fen Edebiyat Fakültesi Büyük Anfi salonunda düzenlenen programa Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eğitim Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstiklal marşının okunmasıyla paylayan programın açılışında söz alan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, “Bugün geleceğin öğretmenleri profiliyle Mehmet Akife bakmak istiyorum. Mehmet Akif Ersoy insan-ı kamil olma yolunda birçok mesafe kat etmiş çok yönlü bir mütefekkirdir. Akif, veteriner olmak hasebiyle fen bilimcidir. Akif, şair ve edebiyatçıdır. Akif, bir düşünür ve filozoftur. Akif, Osmanlının dağılma sürecinde çok üst görevlerde bulunmuş, misyoner gibi çalışmış bir stratejist ve iyi niyet elçisidir. Akif bir hoca, vaiz ve alimdir. Ve nihayet Akif bir eğitimci ve pedagogdur. Akif’i bir disiplin perspektifinde ele almak mümkün değildir, kendisi sadece fen bilimci, edebiyatçı ya da pedagog yönüyle ele alınması Akif’i tam olarak tanıtmaz, çünkü Akif hiçbir disipline sığmayacak kadar çok yönlü ve çok boyutlu bir mütefekkirdir” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Mehmet Akif Ersoy’un istiklal marşı için verilen para ödülünü kabul etmediğine dikkat çekerek, “Akif, kendi paltosu olmadığı ve üşüye üşüye gezdiği halde verilen ödülü kabul etmemiştir, şuanda bizim öyle şairlere, düşünürlere, yazarlara ihtiyacımız var. Mehmet Akif bir ekoldür. Akif gibi Vatanı, dini ve milletini önceleyen ve her şeyden üstün tutan ekollere ihtiyaç vardır. Birileri Akif’in şiirlerine bakarak ona gerici diyebilir. Akif istiklal marşı için verilen ödülü kabul etmeyip, devletten para almadığı halde ona gerici diyenlerin Avrupa’dan Amerika’dan para alarak vatanlarını nasıl sattıklarını bu millet gördü” diye konuştu.

Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’un tam olarak anlaşılması için Mehmet Akif Medeniyet Araştırma Merkezinin kurulması gerektiğini söyleyerek, neden bir Mehmet Akif Ansiklopedisi yazılmadığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından program şiir ve müzik dinletisiyle devam etti.
Kaynak: İHA