Isparta'daki 130 Sanıklı FETÖ/PDY Davası

Eski Isparta Valisi Oğuz, eski SDÜ Rektörü İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi Duruşmaya katılan tutuksuz sanık, 'ByLock' kullandığı iddiasıyla tutuklandı 'Dağhan' kod adlı gizli tanık: 'Osman hoca, Fetullah Gülen'in sözlerini hatırlatarak, himmet paralarıyla yetişecek çocukların sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok önemli yerlere geleceğini, o zamanki siyaset, banka gibi yerlerdeki kişilerin kendi gruplarından olduğunu ve olmaya devam ettiğini, bu şekilde himmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini, çok değil, 10 sene kadar sonra bu kademelerdekilerin, kendilerinin okullarındaki kişilerden oluşacağını anlattı'.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmanın ardından açılan davada aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanıkların sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmaya eski SDÜ Rektörü İbicoğlu, eski rektör yardımcıları Talip Türcan, Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, Alper Bayhan ve Özcan Pınarcı, örgütün sözde 'Isparta bölge imamı' olduğu iddia edilen Osman Demirhan'ın da aralarında olduğu 48 tutuklu sanık ile tutuksuz bazı sanıklar katıldı.

Tanık olarak dinlenen internet haber sitesinin sahibi Mehmet Güngör, sanık İbicioğlu'nun rektör seçilmesinde etkili olan Bilimsel Düşünce Topluluğu Platformu'nu tutuklu sanık Osman Demirhan'ın kurduğunu, bu platformun örgütün beyni olduğunu söyledi.

- İşe alınan personelden 'himmet' alındığı iddiası

İbicioğlu yönetiminin göreve geldikten sonra kadrolaşma ve örgüte para aktarma çabasına girdiğini öne süren Güngör, 2008'den bu yana SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine alınan personelden 'himmet' toplandığını anlattı.

Eski SDÜ Genel Sekteri Aziz Bayrak'ın örgütün üniversitedeki yapılanmasına izin vermemesi üzerine görevden alındığını dile getiren Güngör, 'Aziz Bayrak, cemaatin üniversitede yayılmasına izin vermeyince görevden alındı. Etrafındakiler de dağıtıldı. İbicioğlu döneminde öğretim elamanı alım komisyonlarında FETÖ'cü olmayan öğretim elemanı sınav yapamaz.' diye konuştu.

- Duruşma salonunda tutuklandı

Tanıkların ifadelerinin ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, 'ByLock' kullandıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan tutuksuz sanıklar Menderes Coşkun ve Yusuf Demir'e programı kullanıp kullanmadıklarını sordu.

Sanık Coşkun, söz konusu telefonun kendisine değil, oğluna ait olduğunu, kullanılan programı da bilmediğini savundu.

Yusuf Demir ise böyle bir program kullanmadığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, Coşkun hakkındaki yakalama emrinin kaldırılmasına, sanık Demir'in ise tutuklanmasına karar verdi.

Duruşmada 'Dağhan' kod adlı gizli tanığın ifadelerine de yer verildi.

Mahkeme Başkanı Yazıcı'nın okuduğu ifadede tanık, 2006 yılında bir arkadaşı aracılığıyla dini hassasiyetlerini gözeterek örgütün toplantılarına katıldığını belirtti.

Toplantıya daha sonra 'Hoca' olarak hitap edilen Osman Demirhan'ın geldiğini anlatan gizlik tanık, Demirhan'ın daha sonra toplantıya gelenlere işlerini ve neler yaptıklarını sorduğunu kaydetti.

Demirhan'ın daha sonra örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in Zaman gazetesine daha fazla ağırlık verilmesini söylediğini belirten gizli tanık, Isparta'nın yapılanma için önemli olduğunu, toplanan himmetlerin arttırılmasını istediğini aktardı.

- FETÖ elebaşı Gülen'den teşekkür notu

Gizli tanık, Demirhan'ın, 'himmetlerin' dini yardımlardan öte, dünyadaki diğer ihtiyaç sahiplerine gideceğini anlattığına dikkati çekti.

'Dağhan' kod adlı tanık şunları dile getirdi:

'Osman hoca, Fetullah Gülen'in sözlerini hatırlatarak, himmet paralarıyla yetişecek çocukların sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok önemli yerlere geleceğini, o zamanki siyaset, banka gibi yerlerdeki kişilerin kendi gruplarından olduğunu ve olmaya devam ettiğini, bu şekilde himmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini, çok değil, 10 sene kadar sonra bu kademelerdekilerin, kendilerinin okullarındaki kişilerden oluşacağını anlattı. Ayrıca, yeni gelenlere örgütün yurt dışına düzenlediği gezilere katılmaları gerektiğini söyledi.

Osman hoca, Isparta'da bulunan iş adamlarından oluşan çeşitli kuruluşlarda, siyasi kurumlarda ve diğer kurumlarda da kendilerinden olan kişilerin bulunması sebebiyle bunlarla sürekli irtibat halinde olunması gerektiğini anlattı. Daha sonrasında kendilerine bir müjde vereceğini, Fetullah Gülen tarafından ödüllendirildiklerini Osman hoca söyledi. Cebinden çıkardığı, Fetullah Gülen'in yazdığı kağıdı okuyarak onun ağzından Isparta'nın çalışmalarından dolayı başta Osman hoca olmak üzere bütün mütevelli heyetindekilere teşekkürlerini iletiyordu.'

Tanık, Isparta'daki örgüt üyelerinin Kazakistan'dan sorumlu olduğunu o toplantılarda öğrendiğini, toplantıya katılanlardan Kazakistan'daki okullar için 20 bin dolar istendiğini belirtti.

Mahkeme Başkanı, HTS kayıtlarını okuduktan sonra duruşmayı yarına erteledi.
Kaynak: AA