İshak Gazel'den Hollanda Ve Almanya'ya Tepki Açıklaması Türkiye'nin Yürüyüşünü Engelleyemeyecekler

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hollanda ve Almanya’nın sergilediği tavrı kınadı.

İshak Gazel'den Hollanda Ve Almanya'ya Tepki Açıklaması Türkiye'nin Yürüyüşünü Engelleyemeyecekler
Gazel, Avrupa’da 5 milyondan fazla Türk’ün yaşadığını belirterek, "Terör örgütlerinin cirit attığı ve her türlü Türkiye karşıtı faaliyetleri organize ettiği bu ülkelerin, bakanlarımıza ve milletvekillerimize yönelik bu antidemokratik ve faşizan tutumunun cevabı elbette verilecektir" diye konuştu.

Yapılanların asla unutulmayacağını ifade eden Milletvekili İshak Gazel, "Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya ve diğer milletvekillerimiz, 16 Nisan’da yapılacak olan referanduma ilişkin, Avrupa’da yaşayan Türk toplumu ile buluşmalarını başta Almanya ve Hollanda tarafından engellenmesi ve bazı üst seviyedeki engelleme çalışmalarını şiddetle kınıyorum. Avrupa’da yaşayan 5 milyondan fazla insanımızın en doğal hakkı olan bilgilendirme haklarına karşı, Avrupa ülkelerinin faşizan bir tavır sergileyerek, uygulamış olduğu şiddetin arkasındaki korku ve acizliği bu millet çok iyi biliyor. Şunu bilsinler ki, korkunun ecele faydası yoktur. Özellikle Hollanda ve Almanya’nın kendi iç sorunlarına, Türkiye karşıtlığı, İslam karşıtlığı yaparak çözebileceklerini sanıyorlarsa; büyük bir yanılgı içerisindedirler. Terör örgütlerinin cirit attığı ve her türlü Türkiye karşıtı faaliyeti organize ettiği bu ülkelerin, bakanlarımıza ve milletvekillerimize yönelik bu antidemokratik ve faşizan tutumunun cevabı elbette verilecektir. Ülkemizi hedef alan, geçmişte olduğu gibi bu sefer başarılı olamayacak, Türkiye’nin yürüyüşü, ilerleyişi, güçlenmesi, kalkınması, hain emel sahipleri uluslararası camia tarafından engellenemeyecektir. Hollanda’nın ve Almanya’nın içine düştüğü çelişkili, tutarsız, samimiyetsiz, faşist, ırkçı, acınası ve kokuşmuş tutumlarının asla unutulmayacağını, üzerinin örtülemeyeceğini ifade ediyorum" şeklinde konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA