İran vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı yaptı

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Nevruz Bayramı tatili öncesi güvenlik sorunu bahane edilerek başlatılan 'Türkiye'ye gitmeyin' kampanyasıyla ilgili, 'Bu yöndeki tavsiyelerin özel bir anlamı yok. Halka kendilerine dikkat etmeleri ve güvenli yerlere gitmeleri uyarısında bulunmamız normaldir' dedi.

İran vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı yaptı
İran vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı yaptı
İran, Türkiye'nin Hollanda ve Almanya ile yaşadığı krizi fırsata çevirerek vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeyin çağrısı yaptı.

Laricani, eski İran meclis binasında düzenlenen basın toplantısında AA muhabirinin, 'Irak'ta her gün terör olayı yaşanıyor. Onlarca İranlı Irak'taki terör olaylarında hayatını kaybetti. Buna rağmen İranlı yetkililer hiçbir zaman Irak'a gidilmemesi konusunda halkı uyarmadı. Sizce Irak, Türkiye'den daha mı güvenlidir?' sorusu üzerine, 'Konu Irak örneğinden farklıdır.' ifadesini kullandı. İranlıların Irak'ta gittiği Kerbela ve Necef kentinin güvenli olduğunu ileri süren Laricani, 'Oralarda terörizm sorunumuz yok.' diye konuştu.

Son günlerde İran Dışişleri Bakanlığı, devlet televizyonu ve bazı medya organlarının halkı seyahat konusunda yönlendirmelerini normal kabul eden Laricani, 'Bu yöndeki tavsiyelerin özel bir anlamı yok. Halka kendilerine dikkat etmeleri ve güvenli yerlere gitmeleri uyarısında bulunmamız normaldir.' değerlendirmesinde bulundu.

Laricani, 'Bizim de bazı beklentilerimiz var. Türk devleti açıklama ve konuları ele alışında yakışır olanı yapmalıdır. Geçmişteki bazı konular komşuluk ilişkilerine yakışmıyordu. İran bu konulara müdahil olmadı.' dedi.

İran devlet televizyonu Press TV, geçen yıl kasım ayında Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki El Hille kentinde bir benzin istasyonuna terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 71 İranlının öldüğünü duyurmuştu.

Kaynak: AA