İlerlemiş Yaşana Rağmen Kaz Yetiştiriyor

Kavak'ta 86 yaşında Mehmet Şahinkaya, ilerlemiş yaşına aldırış etmeden çiftliğinde kaz yetiştiriyor.

Kavak ilçesinde yaşayan 86 yaşındaki Mehmet Şahinkaya, ilerlemiş yaşına rağmen kaz yetiştiriciliği yapıyor.

Şahinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır kurduğu çiftliğinde kaz yetiştiriciliği yaptığını söyledi.

Mehmet Paşa Mahallesi'ndeki çiftliğinde yörede daha çok kaz tiriti yemeği yapımında tercih edilen kazları yetiştirdiğini ifade eden Şahinkaya, bu sezon yaklaşık 200 kaz sattığını, yaklaşık 25 kazı da gelecek sezona damızlık bıraktığını söyledi.

İlerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam eden Şahinkaya, oğlu ile kurduğu kaz çiftliğinde yaklaşık 2 bin kadar kaz yetiştirdiğini Türkiye'nin pek çok şehrinden çiftliklerine kaz almaya geldiklerini anlattı.

Ömrü yettiğince kaz yetiştirmeye devam edeceğini dile getiren Şahinkaya, kaz satışından elde ettiği gelirle geçimi büyük ölçüde sağladığını belirterek, 'Köylerini şehirde yaşamak için terk edenler beton yığınları arasında asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Köylerimiz de araziler de boş maldı. Köylerini terk edip asgari ücretle çalışanlar köylerine dönse ve her tirit sezonu ortalama 140 kaz yetiştirseler asgari ücretten daha fazla gelir elde ederler.' dedi.
Kaynak: AA