'İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyonu' Toplandı

Adıyaman İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Valilik toplantı salonunda Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

'İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama Ve İşbirliği Komisyonu' Toplandı
Resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlama ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek ve verimliliği arttırmak amacıyla yapılan İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Hakan Bilgiç yaptı. Sunum eşliğinde yaygın eğitim kursları hakkında sayısal bilgiler vererek kursların önemini vurguladı. 2016 yılının başından bu yana bir çok alanda yaklaşık bin 600 kursun açıldığını, bu kurslardan yaklaşık 27 bin kursiyerin faydalandığını ve kursiyerlerin 3’te 2’sini bayanların oluşturduğunu belirtti.

Açılan kursların ancak yeterli sayıda başvuru olması durumunda açılabileceğini ifade eti.

Göç ederek ülkemize gelen yabancılara yönelik 62 Türkçe öğretimi kursu açıldığını belirten Bilgiç, bu kişilerin topluma uyum süreci hızlandırılmaya çalışılmıştır. Başta çadır kent olmak üzere bir çok meslek edindirme kursu açılarak istihdamlarına katkı sağlayacak bilgi ve beceri kazandırılmıştır.

Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya ise, Yaygın Eğitim Kurslarının önemine vurgu yaptı. Mete Kızılkaya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kursların gençler üzerindeki ve istihdam alanındaki önemini dile getirdi.

Kızılkaya, sonrasında işbirliği yapılan kurumların temsilcilerinin 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennilerini dinleyerek, bir sonraki toplantıya bu öneriler ışığında hazırlanılmasını ifade etti.

Kaynak: İHA