Hisarcık Şehitler Ortaokulunda Kan Bağışı Kampanyası

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı ile ortaklaşa gerçekleştirilen okullarda kan bağışı kampanyasına Hisarcık İlçesi Şehitler Ortaokulunda devam edildi.

Hisarcık Şehitler Ortaokulunda Kan Bağışı Kampanyası
İlçe genelinde yoğun katılımın olduğu Şehitler Ortaokulundaki kan bağışı kampanyasına, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Şube Müdürü Mehmet Ali Özdemir, okul idarecileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Kan bağışı konusunda toplumun bilinçlenmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Şehitler Ortaokulu Müdürü Bekir Sıtkı Özyurt, kan bağışı kampanyası öncesinde ilçedeki tüm okullarla ortak hareket edilerek, 1000’den fazla öğrenci velisine ulaşıldığını, ayrıca ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, esnaflara, muhtarlıklara, Meslek Yüksek Okuluna çeşitli afiş ve broşürler dağıtılarak kampanyanın tanıtımının yapıldığını söyledi.



Özyurt, “Okulumuzda uyguladığımız Veli İletişim Programıyla (VİP), kan bağışçısı olma konusunda velilerimizi ve çocuklarımızı bilgilendirme üzerine çalışmalar yürütülmekte, bu amaçla yapılan çalışmalarımızın en önemli örneklerinden biri de kan bağışçısı olmaktır. Bu kampanyanın ilçemizde düzenlenmesini sağlayan Türk Kızılayı çalışanlarına ve İl Milli Eğitim Uzmanı Mehmet Uzun’a ayrıca teşekkür ederiz. Kampanyamıza destek vererek bizleri yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İlhan Cebeci, Şube Müdürü Mehmet Ali Özdemir, okul idarecileri, Hisarcık Şehitler Ortaokulu öğretmen, hizmetli, öğrenci, veli ve tüm halkımıza desteklerinden dolayı teşekkür eder saygılarımızı sunarız” diye konuştu.

Kütahya Kızılay Kan Merkezinin yürüttüğü kan bağışı kampanyasına ilk bağışı yapan İbrahim Akaydın isimli veliye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci tarafından katılım belgesi verildi.

Kan bağışçılarının tamamına katılım belgesi verileceği öğrenildi.

Kan bağışı kampanyası esnasında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesi tarafından helva dağıtımı yapıldı.(MA-EFE)
Kaynak: İHA