HDP'den skandal 'Hollanda' açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin küstah açıklamalarda bulundu.

HDP'den skandal 'Hollanda' açıklaması
HDP'den skandal 'Hollanda' açıklaması
Avrupa'da yaşanan krizin 'evet' oylarını artırdığı yönünde açıklamalar yapıldığını öne süren Kerestecioğlu, halkın gerçek gündeminin referandum olmadığını savundu.

Almanya'nın Türkiye'nin bir numaralı ticari ortağı, Hollanda'nın da Türkiye'de en büyük doğrudan yatırım yapan ülke konumunda olduğunu belirten Kerestecioğlu, 'Siz bu ülkelere, Türkiye'nin halkımızın yararına olacak diplomatik veya ticari görüşmeler yapmaya gitmiyorsunuz. Korkuyu ve yalanı yenen faşizmi de yener. 16 Nisan'da artık bu öfke ve mağduriyet tellallarını hak ettikleri yere gönderelim ve ülkemizin geleceğini, kendi geleceğimizi 'hayır' ile kazanalım' şeklinde skandal iddialarda bulundu.

KÜSTAH AÇIKLAMA: TÜRKİYE DÖNÜP KENDİNE BAKSIN

Kerestecioğlu, Hollanda'da polisin Türk vatandaşlarına yönelik köpekli saldırısının hatırlatılması üzerine, 'Düşüncemiz, bütün dünyada toplantı, gösteri hakkının, ifade özgürlüğünün olmasıdır ve özgürce sağlanmasıdır. Burada dikkat çekilmesi gereken, gerçekten Türkiye'ye dönüp de bunların sağlanıp sağlanmadığına bakmaktır' iddialarında bulundu.