Hacettepe Üniversitesi Savunma Sanayiine Nitelikli Ar-Ge Elemanı Yetiştirecek

Hacettepe Üniversitesi (HÜ), Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile imzalanan protokol kapsamında savunma sanayisine Ar-Ge elemanı yetiştirecek.

Hacettepe Üniversitesi Savunma Sanayiine Nitelikli Ar-Ge Elemanı Yetiştirecek
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ile protokolü imzalayacak firmaların üst düzey yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Özen, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Hacettepe Üniversitesinin aynı anlaşmada karşılıklı yer almasının gurur ve umut verici olduğunu söyleyerek, “Eskiden inovatif çalışmalar mühendislik kökenliyken, yavaş yavaş mühendislik artı sosyal bilimler, hatta mühendislik artı güzel sanatlarla ancak inovasyonun gerçek anlamıyla oluşabileceğine dair ciddi bir görüş birlikteliği var. Bunların hepsini içeren üniversitemizde kanaatimce geç olmakla beraber böyle bir anlaşmayı imzalamak nasip oldu ama her geç hiç olmamasından daha iyidir. Böylece lisansüstü eğitimlerinde proje bazlı olarak bu çalışmaların hem üniversitemizin lisansüstü çalışmalarının niteliğini arttırıcı hem de onların kütüphane raflarında tozlanmalarındansa ülkemize ve dünyaya bir ürün olarak yansıması konusunda bir adım olacağı düşüncesiyle çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı hakkında sunumun yapılmasının ardından Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Tüfekçi, Rektör Özen ve firmaların yetkilileri protokolü imzaladılar.

Savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanları yetiştirilecek

Protokol çerçevesinde savunma sanayi sektörünün öncelikleri doğrultusunda ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının yönlendirmesi ile Hacettepe Üniversitesinde lisansüstü öğrenim gören öğrenciler tarafından yapılan tez çalışmaları, şirketlerin Ar-Ge ihtiyaçlarına yönelik yapılandırılacak ve savunma sanayii sektörünün öncelikli alanlarına yönlendirilecek. Lisansüstü eğitim alacak öğrenciler, savunma sanayii şirketleri tarafından sağlanan olanaklarla savunma alanında nitelikli Ar-Ge elemanı olarak yetiştirilecek.
Kaynak: İHA