Hac Kayıtları Sona Eriyor

Milas Müftülüğü, 2017 Hac kura çekiliş sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt hakkı elde eden hacı adayları için bugün kesin kayıt işlemlerinin sona ereceğini duyurdu.

Milas Müftülüğü, 2017 Hac kura çekiliş sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt hakkı elde eden hacı adayları için bugün kesin kayıt işlemlerinin sona ereceğini açıkladı.

Kura çekimlerinin açıklanmasıyla, 03-13 Mart arasında kesin kayıt işlemleri başlamıştı. Kesin kayıtların ardından oluşacak boş kontenjanlar için 16-24 Mart tarihleri arasında yedek listeler belli olacak.

Hacca gitmek üzere ‘Kesin Kayıt’ yaptırmak adaylar, bugün mesai saati bitimine kadar Muğla Müftülüğüne başvurabilecek.

Kuraya katılım sağlayıp kutsal topraklara gitmeye hak kazanan Hacı adayları, 13 Mart’ta bitecek olan kesin kayıt işlemlerinin ardından kutsal topraklara gidişlerini garantilemiş olacak. Bu tarihler arasında kesin kayıtlarını gerçekleştirmeyen adaylar ise, bu haklarını kaybedecek. Bu adayların yerine, 16-24 Mart tarihleri arasında kura sırası gözetilerek dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde yeni kayıtlar alınacak. Ek kayıtlara katılmak isteyen Hacı adayları, Muğla Müftülüğüne başvuruda bulunabilecek.
Kaynak: İHA