Güvenpark Saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı

Ankara Güvenpark’ta 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 36 kişi gözyaşları arasında anıldı.

Güvenpark Saldırısında Hayatını Kaybedenler Anıldı
Kızılay Meydanı üzerindeki Güvenpark metro girişinin bulunduğu noktada bomba yüklü araç ile gerçekleştirilen terör saldırısının üzerinden bir yıl geçti. Terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca, 13 Mart 2016 akşamı saat 18.45 sıralarında gerçekleştirilen terör saldırısında 36 kişi hayatını kaybederken, 349 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın meydana geldiği noktada saat 16.00 sıralarında anma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ve sevenleri katıldı.

Gözyaşlarına hakim olamayan aileler, yakınlarının fotoğraflarını öperek saldırıyı lanetledi. Bazı aileler ise hayatını kaybeden vatandaşların ‘terör mağduru’ sayılmalarına tepki göstererek, şehit sayılmalarını istedi. Ölen vatandaşların isimlerinin tek tek okunarak dua edilmesinin ardından alana karanfiller bırakıldı.

Hayatını kaybeden vatandaşların aileleri, terörü lanetlediklerini belirterek, kimsenin böyle bir acı yaşamasını istemediklerini söylediler. Aileler, saldırının ardından bir yıl geçmesine rağmen aynı acıyı yaşadıklarını ifade ettiler.

Aileler adına basın açıklaması yapan Avukat Tülay Bekar, saldırının ardından ne acının, ne de özlemin azalmadığını belirterek, “Sadece bizim değil, onlar hepimizin annesiydi, babasıydı, kardeşiydi. Gencecik geleceğimizin teminatı pırıl pırıl evlatlarımızdı. Buralarda ölen bizdik. Ziyaretten dönen bir anne, evine gitmeye çalışan memur, KPSS’ye hazırlanan bir genç kız, tesadüfen oradan geçen biri, otobüs bekleyen bir diğeriydik. Ekmek parası peşinde bir taksici ya da bir çaycıydık” diye konuştu.

Kaynak: İHA