Gümrükçüoğlu '16 Nisan Devletimizin Bekasının Oylanacağı Gündür'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 16 Nisan’da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasının oylanacağını söyledi.

Gümrükçüoğlu '16 Nisan Devletimizin Bekasının Oylanacağı Gündür'
AK Parti Ortahisar İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin neden gerekli olduğuna yönelik ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Son yıllarda Orta Doğu coğrafyasında yaşanan gelişmelere dikkat çeken Gümrükçüoğlu, I. Dünya Savaşı’nda kurgulanan ve Türk milletinin hayata geçirilmesine izin vermediği büyük oyunun tekrar sahnelemek istediğini ifade etti.

Arap Baharı ile İslam ülkelerinin altüst edildiği, mezhep savaşlarının başlatıldığını ve 15 Temmuz’da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ele geçirilmek istendiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Arap baharı icat edildi. Libya birbirine vurdu, Fas, Tunus aynı şekilde Arap baharı ile ele geçirildi. Mısır’da Muhammed Muris seçildi, Sisi isimli bir general insanları katlederek yönetimi ele geçirdi. Yemen’de bugün bir mezhep savaşı başlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız son yıllarda en çok bu husun üzerinde duruyor. ‘Aman ha mezhep savaşları körükleniyor. Mezhep savaşları ile birbirimizi katletmemiz isteniyor, Müslüman dünyasının idarecileri bu konuda teyakkuzda olmalıdır’ dediği gibi bugün Yemen bir kardeş kavgasının içinde. Irak’ta bir Şii camisine ‘Sünniyim’ diyen birisi bombalı araçla giriyor yüzlerce kişiyi öldürüyor, cevaben bir Sünni camisine Şii bir militan aynı şekilde saldırıp yüzlerce insanı öldürüyor. Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar. Neticede bizim coğrafyamız, İslam coğrafyası kan gölüne dönüyor. 1 milyonu aşkın insan Irak’ta katledildikten sonra bugün Suriye’de 600 bini aşkın insan iç savaşta hayatını kaybetti. 100 yıl öncesinin planının bugün güçlenmiş şekilde tekrar sahneye konulduğunu yaşıyoruz. Bu bölgenin en önemli mekânı ise neresi? Son kale, en büyük kale, İslam’ın bayraktarlığını yapmış olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Öyle bir hazırlık yaptılar ki, kendi içimizdeki insanları robotlaşmış hale getirerek bizi arkadan hançerlemek istediler. Pensilvanya 40 yıllık birikimi ile Arap Bahar’ının paydaşıdır."

Konuşmasında mevcut sistemin işlemediğini kaydederek 16 Nisan’ın devletin bekasının oylanacağı gün olduğunu yineleyen Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı:

“1946’da çok partili demokrasiye adım atıldı. 1960 ihtilal oldu. Rahmetli Adnan Menderes ve iki bakanı idam edildi. 1960’da demokrasinin işleyişi bir ihtilalle durduruldu. Benim yaşım 60’a girdi çok iyi hatırlıyorum, 1971’de tekrar bir muhtıra ile hükümet indirildi. Yani hükümet etme sistemi işlemedi. 1980’de yine ihtilalle demokrasi ortadan kaldırıldı. Ondan sonra post-modern darbe dönemleri başladı.

Çevik Bir isimli General Sincan’da tankları yürüterek ‘demokrasiye balans ayarı verdik’ deyip milleti alaya aldı. 28 Şubat’lar yaşandı, yargı vesayeti başladı, partiler kapatıldı. Yani mevcut sistem işlemedi, işlemiyor. Bunun son örneğini 2015’teki genel seçimde yaşadık. Yüzde 41 oy aldık, tek başına iktidar olmadık. Koalisyon kurulabildi mi? Kurulsa yürüyecek miydi? Allah’a şükür ondan sonra 1 Kasım seçimlerinde millet tekrar tek başına iktidarı tevdi etti."
Kaynak: İHA