GİMDER'in İstanbul Şubesi Başkanı Değişmedi

Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği (GİMDER) İstanbul Şubesi genel kurulunda yapılan seçimlerde, Vergi Dairesi Müdürü Cemal Delibaş, yeniden İstanbul Şube Başkanlığına seçildi.

Gelir İdaresi Müdür ve Müdür Yardımcıları Derneği (GİMDER) İstanbul Şubesi genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirildi.

Genel kurula Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Vergi Dairesi Müdürü Cemal Delibaş ve üyeler katıldı.

Genel kurulda yapılan seçimler sonucunda Vergi Dairesi Müdürü Cemal Delibaş, yeniden İstanbul Şube Başkanlığına seçildi.

Genel kurulda yapılan konuşmalarda, 81 vilayetteki vergi dairelerinde vatandaşına ’Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışı ile hizmet eden vergi dairesi müdür ve müdür yardımcılarının üstlendiği cezai ve mali sorumluluklarını dikkate alan bir düzenlemenin ötelenmeden bir an önce yapılmasının önemi vurgulanırken, yıllardan beri yaşadıkları sorunların sadece maddi hak kaybı olarak nitelendirilemeyeceğini, Vergi idarecileri Gelir İdaresi Başkanlığının yeni yapılanmasında hiyerarşik bütünlüğün sağlanamaması, yeni birimlerin görev, yetki ve sorumluluklarındaki belirsizlikler, görevde yükselme sınavlarının açılmaması, vekaleten görevlendirmelerin sonlandırılmaması gibi sorunların vergi idaresinde etkinliği azalttığı belirtildi.

Kurulda değinilen diğer konularda ise, vergi dairelerinde çalışanlarının beklediği sınavlar başta olmak üzere kurumsal idari sorunların çözümünde taşra teşkilatı ile işbirliğinin önemli olduğu ve artık gecikmeksizin Gelir İdaresinin taşra teşkilatı yöneticileri olan vergi dairesi müdür ve müdür yardımcılarının merkez teşkilatındaki müdür, grup başkanı ve daire başkanlığı görevlerine atanmasının sağlanması gerekliliği konuşuldu. Böylelikle vatandaşın vergiye gönüllü uyumunun sağlanmasında işin mutfağından gelen vergi dairesi yöneticilerinin gelir idaresine yeni bir soluk getireceği ifade edildi. Son olarak etkinliği ön planda tutan güçlü bir gelir idaresi oluşturulması yönünde olan her çabanın Vergi Dairesi müdür ve müdür yardımcıları tarafından her zaman destekleneceği vurgulandı.
Kaynak: İHA