Gençler Köy Okullarındaki Öğrenciler İçin Kalem Topladı

Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezindeki gönüllüler, okul önlerine koydukları kutularla Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) çıkan öğrencilerden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) dağıttığı kalem, silgi ve kalem traşları köy okullarında eğitim gören çocuklar için topladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüssam Olğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylerde eğitim gören çocuklar için kentteki birçok okulda kalem, silgi ve kalemtraşları topladıklarını söyledi.

Olğaç, şöyle konuştu:

'Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yürütülen 'Geri Dönüşüm' projesi kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik Merkezimizce ve bizimle beraber çalışan gönüllü gençlerimiz, bugün yapılan YGS sınavı sonrası bin 400 kalem seti topladılar, merkezde onların düzenlemeleri yapıldı ve inşallah hafta içinde daha önce de toplamış oldukları kitaplarla beraber köy okullarına veya çevremizde maddi durumu düşük olan mahalledeki okul öğrencilerine toplamda bin 400 öğrenciye ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda da bize destek olan gönüllü gençlerimizin gerek üniversitedeki topluluklarımız olsun gerekse merkezdeki gençlerimiz olsun hepsine çok teşekkür ediyoruz.'

Gençlik lideri Özcan Özmazı da proje kapsamında öğrencileri sevindirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA