Gazze'de Gazetecilerden 'Polis Şiddetine' Protesto

Ramallah kentindeki gösteride gazetecilerin Filistin güvenlik güçlerince darbedilmesi Gazze'de protesto edildi.

Gazze'deki basın mensupları, dün Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki eylemde Filistin güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalan ve darbedilen meslektaşlarına destek için gösteri düzenledi.

Filistinli Basın Çalışanları Forumu isimli sivil toplum kuruluşunun Gazze'deki meclis binasının önünde düzenlediği gösteriye katılan onlarca basın mensubu, 'Dudakların mühürlenmesi siyasetine hayır', 'Basın mensuplarına saldırıya hayır' yazılı pankartlar taşıdı.

Forumun Başkanı İmad el-İfranci, gösteride yaptığı konuşmada, 'Dün Batı Şeria'daki güvenlik güçlerinin basın mensuplarına saldırısını ulusal bir suç kabul ediyoruz. Güvenlik güçlerinin basın mensuplarına bu muamelesi bizi derinden yaralıyor. Medya kuruluşları gerek Batı Şeria'da gerekse Gazze'de güvenlik güçlerinin basın mensuplarına bu müdahalesini reddediyor.' ifadelerini kullandı.

Filistinli grupları Filistin halkının karşı karşıya olduğu tehditler karşısında birleşmeye davet eden İfranci, Gazze'deki medya kuruluşlarına Filistin hükümeti ve emniyetinin haberlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Filistinli Gazeteciler Koalisyonu adına konuşan İsmail Savabite ise Batı Şeria'daki meslektaşlarına destek için gösteriye katıldıklarını ve Filistinli güvenlik güçlerinin basın mensuplarına saldırılarının durması gerektiğini söyledi.

Filistin Gazeteciler Sendikası da benzer şekilde, Filistin hükümeti ve emniyetinin haberlerini boykot çağrısı yapmıştı.

İsrail askerlerinin, geçen hafta Ramallah kentine yaptığı baskında Basil el-Arac isimli 31 yaşındaki Filistinli vurularak öldürülmüştü.

Filistin emniyet güçleri de dün Ramallah Sulh Mahkemesi önünde toplanan Arac'ın yakınlarının ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu göstericilere göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etmiş, yaklaşık 20 kişi gazdan etkilenmişti.

İsrail askerlerinin Ramallah kentine yaptığı baskında öldürdüğü Arac'ın ölümünden önce 5 arkadaşıyla 'ruhsatsız silah taşımakla' suçlandığı davanın duruşması dün yapılmış, ancak sanık hayatta olmadığı için dosyasının kapanmasına hükmedilmişti.

Kaynak: AA