Eruh Kaymakamlığından Gezi Programı

Eruh Kaymakamlığı, kültürel ve tarihi mekanları ziyaret etmek ve iz bırakan manevi şahsiyetleri tanıma adına 50 öğrenciyi geziye gönderdi.

İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen 'Gençlik Manevi Önderlerinin İzinde' Projesi kapsamında düzenlenen gezi programında, öğrenciler Aydınlar ilçesinde bulunan İsmail Fakirullah Hazretleri ve İbrahim Hakkı Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, ziyaret esnasında uyulması gereken kurallar konusunda bilgi aldı.

Tillo Kalesi ile Siirt Valiliğince yaptırılan 'cam teras' ve tarihi mekanları da ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Baykan ilçesinde bulunan, Veysel Karani Hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Haki Özgül, yaptığı açıklamada, tarihi, kültürü, iz bırakan manevi şahsiyet ve önderlerin iyi tanınması gerektiğini belirtti.

Özgül, 'Onların bizlere bıraktığı dini, milli, sosyal ve kültürel değerlere sahip çıkmalıyız. Hayatımızı, yaşantımızı, olaylara bakışımızı, olaylar karşısındaki tavır ve tutumumuzu, onlardan aldığımız feyiz ve bereketle nakış nakış işlemeliyiz. Zira tarihi ve kültürel değerlerine karşı duyarsız, kişisel gelişiminde, karakterine yön verecek manevi rehber ve şahsiyetlere yabancı bir millet ve onun çocukları, köklerinden sökülmüş bir çınar gibi devrilmeye, sağa sola savrulmaya mahkumdur.'

Kaynak: AA