Erdoğan Açıklaması 'Hattat Traktör Olarak Hedef Büyüttük'

Hattat Traktör Genel Müdürü Duyşen Erdoğan, 2017 yılında hedeflerini daha da büyüttüklerini söyleyerek, istihdama verdikleri katkıyı artıracaklarını dile getirdi.

Erdoğan Açıklaması 'Hattat Traktör Olarak Hedef Büyüttük'
Hattat Traktör, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (MÜSİAD) Tekirdağ’daki 95’inci Genel İdare Kurulu Toplantısı’nda yer aldı. Hattat Traktör Genel Müdürü Duyşen Erdoğan çalıştırılan personel sayısını arttırdıklarını ve yeni yapılan yatırımlarla birlikte istihdamın da artacağını belirtti.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak ve Hattat Grup’un ile birlikte geziye katılan işadamları Hattat Holding şirketlerinden Hattat Traktör ve Hema Endüstri A.Ş. tesislerinde, Hattat Traktör üretim alanlarını gezdi. Başkan Olpak ve beraberindeki heyet, Türkiye sanayisine yaptığı yatırımlardan dolayı Hattat Holding’e teşekkür ettiler. Geziye Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da katılarak tesislerdeki son yeniliklerle ilgili bilgiler aldı.

Hattat Traktör Genel Müdürü Duyşen Erdoğan ise toplantıda yaptığı açıklamada 2017 yılında hedeflerini daha da büyüttüklerini kalite faaliyetlerine yapmış oldukları yatırımlar, nitelikli işgücü ve modern fabrika sistemi sayesinde ihracatlarını artırarak Türkiye’ye daha fazla döviz girdisini sağlayacaklarını belirtti.

Erdoğan, “Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik ülkemize en fazla döviz girdisi sağlayan yerli traktör markası olmamızdır. Yerli bir isimle kendi benliğimizden ödün vermeden Hattat markasıyla ihracat yapmaktayız. 2009 yılından beri 5 kıtada 80 den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Hattat Traktör olarak en milli ve en yerli traktör markasıyız. 2017 yılında direkt ihracat yaptığımız ülke sayısını daha da artırmayı düşünüyoruz Bugün yerli üretim Hattat Traktörü Almanya, Macaristan, Fransa, İspanya, İtalya, Sudan ve Şili gibi birçok ülkede çalışırken görebilirsiniz. Halen Türkiye den yurt dışına tamamen yerli sermaye ve üretimle en fazla traktör ihracatı gerçekleştiren traktör markası konumundayız. Türkiye ekonomisinin daha da büyümesi ve istihdamın artması için yerli ürünü tercih etmek en büyük vatanseverliktir ‘’ dedi.

Üretim kabiliyetleri ve kalitesi sayesinde yurt dışından birçok ülkeden montaj fabrikaları açmaları yönünde talepler aldıklarını kaydeden Erdoğan, “Bizi sevindiren çok kısa zamanda Hattat Traktör’ün bir dünya markası olma yolunda olmasıdır. Firmamızın kendi benliğinden ödün vermeden yerli bir traktör markası olarak yurt dışında da birçok yarışma da birincilik alması da ülkemiz adına ayrı bir övünç kaynağıdır. En büyük hedefimiz Cumhuriyetin 100 yılı olan 2023 yılında Dünya da ilk 10 traktör markası arasında olmaktır. Fakat bu hedefimize ulaşırken sadece montaj yapan değil her zaman olduğu gibi traktörün A’dan Z’ ye tüm parçalarını ülkemizde üreterek istihdam yaratmaya devam eden bir marka olacağız” şeklinde konuştu.

Erdoğan Hattat Traktör olarak Türkiye’de hep ilkleri gerçekleştirdiklerini sözlerini ekleyerek “İlk yerli üretim 100 beygir üstü traktör, ilk yerli 24+24 vites seçeneğine sahip transmisyon, ilk hidrolik debriyajlı yerli traktörü bizler yaptık. Her zaman çiftçilerimizi yeni teknoloji ile tanıştırdık. Hattat Traktör’ü oluşturan, dişli kutuları, transmisyon, motor bloğu, krank, valfler, akslar, dişliler ve hidrolik aksamlarını kendi tesislerimiz de yerli olarak üretiyoruz. Üretimini kendimiz yapmamız sayesinde çiftçilerimize, kaliteli ve yüksek donanımlı ürünlerimizi uygun fiyata sunarken ülkemizde ki dövizin de dışarı çıkmasını engelliyoruz. Hattat Traktör olarak hep modernizasyonu ön planda tuttuk. Otomatik boyahane, robotlu montaj ve test makineleri ile yüksek teknoloji kullanılarak yıllık 20 bin üretim kapasitesi bulunan fabrikamızda , yüzde 30 ihracat yüzde 70 iç piyasa olarak çalışmaktayız” diye konuştu.

“Çalışmalarımız durmaksızın devam ediyor”

Şirket olarak uzun uğraşlar sonucunda 2007 yılında Hattat markasıyla ve tamamen yerli üretimle traktör sektörüne girdiklerini belirten Erdoğan, “10 yıl gibi kısa bir sürede süre de 50 beygir ile 110 beygir arasında 237 farklı model traktör üreterek sektör de bir ilke imza attık. Hattat Traktör ’ün yanı sıra Hattat Compact ve Hattat Bahçe tipi modellerinin yanı sıra Valtra A serisini de Valtra traktör için üretimini de gerçekleştirerek uluslararası arenada kalitemizi kanıtladık. Bizim en önemli sloganlarımızdan birisi de ‘’Müşteri kalite ister, kalite de müşteri bulur. Traktör pazarındaki farklı ihtiyaçları karşılamak için sahip olduğumuz ürün gamımızı genişleterek, tüm çiftçilerimize, yüksek teknolojili, yakıt tüketimi az, tasarruflu ve kaliteli traktörler üretmeyi taahhüt ettik. 2015 yılında çiftçilerimizin kullanımına sunduğumuz 4000 serisi ve 200 serisi traktörlerimiz büyük beğeni kazanarak hızla Pazar payımızı artırmamıza yardımcı olmuştur. Yeni ürünlerimizin de beğenilmesi ile 2015 yılında yurt içi pazarında en fazla Pazar payı artıran firma olduk. 2016 yılında da başarımızın bir tesadüf olmadığını göstererek Pazar payımızı artırdık. 2017 yılında da başarımızı devam ettireceğiz. 2017 yılında da yerli traktör markası olarak büyümeye devam edeceğiz sadece Türkiye de değil dünya genelinde de ihracatımızı artırarak büyümemiz devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetin 100 yılında 2023 yılında dünyadaki ilk 10 traktör markası olma yolunda çalışmalarımızı 2017 yılında da durmaksızın sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA