Emekli Bekçi 'Erdoğan' Ve 'Akif' Sevgisini Dizelere Döktü

Erzincan'da emniyet teşkilatında 30 yıl bekçi olarak görev yaptıktan sonra emekli olan 62 yaşındaki Kul, Milli Şair Ersoy ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisini şiirlerle anlatıyor Kul: 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yazdığım 'Yiğit' isimli şiirimi çerçevelettim, uygun görürse bizzat kendisine hediye etmek istiyorum'.

Erzincan'da emekli bekçi 62 yaşındaki Yüksel Kul, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini yazdığı şiirlere yansıttı.

Kentte İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 30 yıl bekçilik yaptıktan sonra 3 yıl önce emekli olan Kul (62), çocukluk yıllarında başlayan, çalıştığı yıllarda devam eden şiir yazma merakına emeklilik yıllarında ağırlık verdi.

Bugüne kadar 40 şiir yazan Kul, şiirlerinde Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini de mısralara taşıdı.

Yüksel Kul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiir yazmanın kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi.

Duygularını şiirle kaleme döktüğünü ifade eden Kul, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini onlar için de şiir yazdığını anlattı.

Sakal bırakınca fiziksel olarak Mehmet Akif Ersoy'a benzetildiğini söyleyen Kul, şunları dile getirdi:

'Emniyette çalıştığım için sadece izinli olduğum zamanlarda sakal bırakıyordum. Yeğenim 'Sakal bırakınca Mehmet Akif Ersoy’a çok benzediğimi, bunun Allah’ın bir lütfu olduğunu' söyledi. Daha sonra üniversite öğrencileriyle tanıştım. Ersoy’un hayatını anlatan piyes yapmaya karar vermişler. Benim de Akif'e benzerliğim nedeniyle piyeste yer almamı istediler. Akif’i canlandıracağım için gurur duydum. Oynayacağım piyeste Akif'e şiir yazmak istedim. 'Ben Akif Değilim' isimli şiir yazdım. Bu şiiri de o piyesteki rolümden hemen sonra katılımcılara okudum, büyük beğeni topladı, herkes ayakta alkışladı.'

Kul, Ankara'da Mehmet Akif Ersoy Müzesi'ni ziyaretinde de kendisini görenlerin Akif'e benzerliği yüzünden şaşırıp fotoğraf çektirmek istediğini, Erzincan'da da vatandaşlardan benzer ilgi gördüğünü belirtti.

-'Ben Akif değilim'

Yüksel Kul oynadığı piyeste okuduğu 'Ben Akif Değilim' adlı şiirinde şu dizelere yer verdi:

'Hak yüzümü Akif’e benzetti

Kalbimi nur ile bezetti

Akif benim atam dedemdi

Ben Akif değilim güzel şiir yazayım

Akif batıla eğmedi başını

İslam uğruna dökerdi göz yaşını

Türkiye’ye yazdı İstiklal Marşını

Ben Akif değilim güzel şiir yazayım'

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a akrostiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan hayranlığını da mısralara döken Kul, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Erdoğan'a 5 kıtadan oluşan 'Yiğit' isimli şiir yazdığını ifade etti.

Bu şiirde, akrostiş (Bir şiirde dizelerin ilk harflerinin yukarıdan aşağıya doğru sıralandığında anlamlı bir sözcük meydana getirmesi) yaptığını ve Erdoğan'ın soy adını yazdığını söyleyen Kul, 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yazdığım 'Yiğit' isimli şiirimi çerçevelettim, uygun görürse bizzat kendisine hediye etmek istiyorum.' dedi.

- 'Geldin Ferah Buldu Türkiye'

Kul'un Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı 'Yiğit' isimli şiirin bir bölümü ise şöyle:

'Etmedikleri kalmadı size

Rahatlık yok bu dünyada bize

Dağları deldin yol yaptın bize

O günler işlemişti zihnimize

Geldin ferah buldu Türkiye

Anne ve babana rahmet olsun

Narı cehennemden Allah seni korusun'
Kaynak: AA