Elazığ'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

Elazığ’da, ’İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma’ programı düzenledi.

Elazığ'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı
Belediye Kültür Merkezinde Kaya Karakaya Anadolu Lisesi tarafından 96 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşı’nı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.

Programa Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, okul idareceleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Program, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İstiklal Marşı’nın milletin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez bir değer olduğunu belirten Kaya Karakaya Anadolu Lisesi Müdürü İlhami Çubuk, "İstiklal Marşı’nı sevmek ülkemizi sevmektir, coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır, vakur bir şekilde okumak bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise onurumuza sahip çıkmaktır" dedi.

İstiklal Marşı’nı anlayabilmek için Mehmet Akif Ersoy’u iyi bilmek gerektiğini aktaran Çubuk, " Mehmet Akif Ersoy kalemiyle yazmaktan ziyade, kalbiyle yazan bir şairdi. Mehmet Akif Ersoy sadece milli şairimiz değil aynı zamanda İslam’ında şairidir. Mehmet Akif Ersoy, bir şair olmanın ötesinde bir mütefekkir ve gönül insanıdır. Akif’in tüm şiirleri ve fikirleri tıpkı İstiklal Marşı gibi bizi biz eden, bize ışık tutan ve yolumuzu aydınlatan bir meşaledir" diye ifade etti.

Konuşmanın ardından program Mehmet Akif Ersoy’u anlatan slayt gösterisi, şiir ve kompozisyon okunmasıyla devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından ’İstiklal Bülbülü Mehmet Akif’ adlı tiyatro oyunu ve koro dinletisiyle devam eden program, yapılan kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödül verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA