Edirneli Süt Üreticileri Hollanda Yapımı Ürünleri Kullanmayacak

SÜTÜB Başkanı Suiçmez: '(Hollanda'nın skandal tavrı) Bu olaydan sonra birliğimize Hollanda menşeli ne buzağı maması ne de tohum girebilir. Üreticilerimiz de bu konuda duyarlılık gösterecektir. Tepkimizi göstermek için Hollanda patentli ürünleri kullanmayacağız'

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Hollanda'nın skandal tavrının ardından Edirneli süt üreticileri olarak Hollanda menşeli hayvansal ürün kullanmama kararı aldıklarını bildirdi.

SÜTÜB Başkanı Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrını kınadı.

Suiçmez, hayvancılık sektöründe Hollanda firmalarının ağırlığı olduğunu belirterek, Edirneli üreticiler olarak yaşanan olaylara tepki göstermek amacıyla bu firmaların ürünlerini kullanmayacaklarını vurguladı.

Birlik olarak Hollanda menşeli ürün de satmayacaklarının altını çizen Suiçmez, şunları kaydetti:

'Hollanda menşeli ülkemize giren başta çok miktarda buzağı maması var. Bunun yanında Hollanda’dan gelen hayvan döllemek için sperm tohumları var. Benim üreticilerime tavsiyem; bunları kullanmayalım. Biz ülke olarak son yıllarda özellikle tohum konusunda ilerlemeler kaydettik. Yerli tohumlarımızı, milli tohumlarımızı kullanalım. Kim ne derse desin, hayvancılıkla ilgili konularda biz Avrupa’yı yakaladık.

Bu olaydan sonra birliğimize Hollanda menşeli ne buzağı maması ne de tohum girebilir. Üreticilerimiz de bu konuda duyarlılık gösterecektir. Tepkimizi göstermek için Hollanda patentli ürünleri kullanmayacağız. Bu konuyla ilgili tüm üreticilerimize bilgilendirme mesajı da yolladım. Kimileri şunu düşünebilir; 'Bu yaptığınız Hollanda’nın ekonomisini mi çökertecek?' Bu çok önemli değil. Biz tarafımızı belli etmek, tepkimizi koymak için bunu yapıyoruz. Biz karıncanın Hz. İbrahim’in ateşine bir damla su götürmesi gibi, tepkimizi koyuyoruz.'

Suiçmez, Hollanda'nın skandal tavrına tepki göstererek, 'Muz cumhuriyeti bir devlet mi, kabile devleti mi belli değil. Kalkıyorlar orada bir şeyler yapıyorlar. 'Avrupa’da demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü var' diyorlar. O akşam herkes gördü. İtlerini, köpeklerini saldılar oradaki soydaşlarımızın üzerine. Herkes Avrupa’nın iki yüzlülüğünü gördü.' diye konuştu.
Kaynak: AA