Edirne'de Kaçak Sigara Ve İçki Operasyonu

Edirne’de, polis ekiplerince gümrük kaçağı içki ve sigara satışı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, 9 bin 100 paket gümrük kaçağı sigara ve çeşitli markalarda 201 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirildi.

Edirne'de Kaçak Sigara Ve İçki Operasyonu
Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, kent genelinde gümrük kaçağı içki ve sigara satışı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda, 9 bin 100 paket gümrük kaçağı sigara ve çeşitli markalarda 201 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerince yapılan istihbari çalışmalarda, M.A. isimli şahsın Talatpaşa Mahallesinde depo olarak kullandığı bir ikamete çok sayıda gümrük kaçağı içki ve sigara getirdiği, bu içki ve sigaraları temizlik malzemeleri satışı üzerine faaliyet gösteren bostanpazarı mevkiindeki işyerinde satacağı tespit edildi. Söz konusu şahsın depo olarak kullandığı tespit edilen ikamette ve işyerinden yapılan aramada, 4 bin 370 paket gümrük kaçağı sigara ile çeşitli markalarda 201 şişe gümrük kaçağı içki ele geçirilerek el konuldu. Şüpheli M.A.’nın ise emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Polis ekiplerince devam eden çalışmalarda, hakkında işlem yapılan M.A. isimli kişinin kardeşi M.A. isimli şahsın bir araçla kente yüklü miktarda gümrük kaçağı sigara getireceği bilgileri alınması üzerine söz konusu araç Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesinde durduruldu. Araçta yapılan aramada 4 bin 730 paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirilerek el konuldu. Şüpheli M.A.’nın müdürlükteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA