Dr. Bayrak Açıklaması 'İnsan Hayatının Kıymetini En İyi Bilenleriz'

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Halis Bayrak, tüm sağlık çalışanlarının insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlar olduğunu ve bu uğurda da büyük bir sevgi ve özveriyle çalıştıklarını söyledi.

Dr. Bayrak Açıklaması 'İnsan Hayatının Kıymetini En İyi Bilenleriz'
Dr. Bayrak yayınladığı 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, tıp öğrencilerinin 14 Mart 1919’da işgale karşı yaktığı istiklal meşalesini bugün de tüm sağlık çalışanlarının taşıdığını belirterek, “Biz doktor ve tüm sağlık çalışanları olarak “her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmışı gibi olur” anlayışı ile insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız. Bu uğurda da büyük bir sevgi ve özveriyle çalışıyoruz. Her zaman vatanımızın, milletimizin ve devletimizin yanındayız” diye konuştu.

Sağlıkta ekip olmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Bayrak, “Tam 29 yıl önce Özel Adana Ortadoğu Hastanesi olarak “Önce İnsan Önce Sağlık” parolasıyla yola çıktık. Uyum ve birliktelik bir ekipte en başta olması gereken özelliklerdir. Eğer bunları sağlıklı ve uygun ortamla birleştirirseniz de başarı kaçınılmazdır ve biz bunu başardık. Öncelikle büyük bir özveriyle çalışan tüm mesai arkadaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun” dedi.



"Türkiye sağlık turizminde her geçen gün gelişiyor"

Aynı zamanda Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Dr. Halis Bayrak, yapılan yatırımlar sonucu özel ve devlet hastanelerinin artık aynı olduğunu söyledi.

Bayrak, “Özellikle teşhis, tanı ve tedavi olarak ülkemiz büyük atılım gerçekleştirdi. Türkiye’nin büyük şehirlerinin dışında Anadolu’nun birçok yerinde başarılı işlemler yapılıyor. Artık ülkemiz bir şifa merkezi olarak yurt dışından da büyük ilgi görüyor ve Türkiye sağlık turizminde geçen her gün gelişmekte” dedi.

Dr. Halis Bayrak dünya genelinde 2019’a kadar 32 milyar dolar değere ulaşması öngörülen sağlık turizminden Türkiye’nin hak ettiği payı alması gerektiğinin önemini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Sağlık turizmi dernekleri olarak şehir şehir tanıtım yaparak rekabet etmektense gücümüzü birleştirerek ülkemizi temsil etmeyi seçtik ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu’nu (TURSAF) kurduk. Asya bölgesinde sağlık hizmetleri altyapısı yüksek kalitede ve düşük maliyette olması, sağlık turizminde önceliğini artırmakta. Amacımız Asya kıtasının kapısı olan Türkiye’nin sağlık turizminde ilk durak olarak hak ettiği yere gelmesini sağlamak.”
Kaynak: İHA