'Develer, Boğalar Değil Çocuklar Güreşsin'

Muğla'da hayvan koruma dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu Sözcüsü Biter: ' Marmaris'te deve ve boğa güreşleri yapılmak isteniyormuş. Deve ve boğa güreşleri tertipleyeceğimize çocuklarımızı, gençlerimizi güreştirelim'

Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu Sözcüsü ve İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semih Biter, turizmde marka haline gelmiş Marmaris'te boğa ve deve güreşi yapılmasını istemediklerini belirtti.

Muğla Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Marmaris Hayvan Hakları Derneği, Marmaris İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, Dalyan Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği, Datça Hayvan Sevenler Derneği, Akyaka Kültür Eğitim Çevre İmece Derneği, Göcek Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Turunç Kedi Koruma Kurtarma ve Barındırma Derneği ile İçmeler Kedileri Koruma Barındırma ve Kurtarma Derneği bir araya gelerek, Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu'nu kurdu.

Marmaris Belediyesi Kültür Sanat Evi'nde düzenlenen basın toplantısıyla kuruluşlarını duyuran platform üyeleri, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kaymakamlığına da ziyarette bulundu.

Muğla Doğa ve Hayvan Hakları Platformu Sözcüsü ve İçmeler Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Semin Biter, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'nın turistik bir il olduğunu ve bundan dolayı 'doğa ve hayvan hakları ihlallerinin' çok daha ağır bir şekilde yaşandığını savundu.

Doğa ve hayvanların sorunlarına çözüm olmak için hayvan dernekleri olarak birleştiklerini ifade eden Biter, 'Kurumsal, bilimsel birliktelik oluşturalım, birbirimize güç verelim, emeğimizi yüreğimizi birleştirelim. Doğasıyla, hayvanıyla, insanıyla daha mutlu bir Muğla için bu platformu kurduk.' dedi.

- 'Spor kompleksi yapılsın'

Turizmde marka haline gelmiş bir ilçede boğa güreşleri yapılmasına karşı çıktıklarını ifade eden Biter, 'Marmaris'te deve ve boğa güreşleri yapılmak isteniyormuş. Bu güreşleri ben izledim. Hayvanlar çok stresli oluyor. Deve ve boğa güreşleri tertipleyeceğimize çocuklarımızı, gençlerimizi güreştirelim.' diye konuştu.

Yağlı güreşler yapılmasını öneren Biter, böylece geleneğin de yaşatılmış olacağını kaydetti. Biter, 'Asparan mevkisinde boğa güreşi değil spor kompleksi yapılsın. Çocuklarımıza iyi örnek olalım. Hayvanları güreştirmek yerine çocuklarımıza daha farklı sporları öğretelim, gösterelim. 2017 Türkiye'sine ve Muğla'mıza yakışmayan hayvan güreşlerinin son bulması, yunus parklarının kapatılması gibi konuların takipçisi olacağız.' dedi.
Kaynak: AA