CHP Heyeti Diyarbakır'da

CHP İstanbul Milletvekili Tekin: '(Hollanda ve Almanya'nın skandal tavırları) Büyük olasılıkla içe yönelik bir kampanya yürütülmek isteniyor'.

CHP Heyeti Diyarbakır'da
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hollanda ve Almanya'nın skandal tavırlarına ilişkin, 'Büyük olasılıkla içe yönelik bir kampanya yürütülmek isteniyor.' dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında aralarında Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu CHP heyeti Diyarbakır'da parti il başkanlığını ziyaret etti.

Tekin burada yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğini kapsayan 18 maddenin Türkiye'deki hiçbir yurttaşın derdine derman olamayacağını öne sürdü.

18 maddeyi anlatamayan iktidarın CHP'ye saldırdığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir cümlesini miting alanlarında dinlettirildiğini işaret eden Gürsel, 'Aman ha damarımıza basarsanız 17 Aralık'taki o şeyleri size dinletmesini de biliriz.' dedi.

Tekin, bölgede DBP'li bazı belediyelere İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında görevlendirme yapılmasını eleştirdi.

Hollanda ve Almanya'nın skandal tavırlarına değinen Tekin, 'Önce iktidar mensubu olan bakan ve milletvekili çocukları Hollanda ve Almanya'daki şirketlerinizi çekin, gayri menkullerinizi satın. Orada onlarca şirketiniz olacak, para kazanacaksınız burada caka atacaksınız.' ifadesini kullandı.

Gazetecilerin Hollanda ve Almanya'nın skandal tavırlarına ilişkin soruları üzerine Tekin, iktidara mensup milletvekillerinin son yaşanan gelişmeleri halk oylamasında oy artışı olarak değerlendirdiğini savundu.

Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükumetin Almanya'ya tepki gösterdiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

'Bir tarafta bu yaygarayı çıkaracaksınız, diğer taraftan hiçbir şey olmamış gibi sanki Cumhurbaşkanı onlara 'Hitler' dememiş gibi 8 saat sonra bir bakan Almanya'da Alman hükumetine teşekkür etti. Büyük olasılıkla içe yönelik bir kampanya yürütülmek isteniyor. 'Reyimiz yükseldi.' diyor. Hemen araştırma yapmışlar. Dışarıdaki antidemokratik uygulamaları ne kadar şiddetle kınıyorsak, kendi coğrafyamızdaki antidemokratik uygulamaları da o boyutta kınıyoruz.'

- 'Kriz ithal ediyor'

CHP İstanbul milletvekili Tanrıkulu ise Ankara'da 2 ay önce TBMM önünde sivil toplum örgütlerince yapılmak istenen basın açıklamasına, kendilerinin de destek sunmak için dışarı çıktığını ancak açıklamaya izin verilmediğini söyledi. Tanrıkulu, şu görüşleri savundu:

'Hollanda ve Almanya'da yapılanlar yanlıştır ancak bu hükumet sütten çıkmış ak kaşık değildir. İfade özgürlüğü nedeniyle yüzlerce gazeteci hapistedir, yüzlerce akademisyen işinden olmuştur. Hükumet içeride düşman edecek kimse bulamadığı için dışarıdan kriz ithal ediyor, mağduriyet ithal ediyor, bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor.'
Kaynak: AA