Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yönetiminde Mart ayı toplantısını yaptı.

Büyükşehir Meclisi Toplandı
Toplantının gündemindeki 73 maddenin tamamı meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının başında 2017 projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Çelik, çok yoğun bir yatırım yılı geçireceklerini belirtti ve iki ay süresince her hafta birkaç projenin temelini atacaklarını söyledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mart ayı meclis toplantısında öncelikle meclis üyelerini 2017 projeleri konusunda bilgilendirdi. 2017 projelerine Köşk ve Beyazşehir Mahallelerine yapılacak olan sosyal yaşam merkezlerinin temelini atarak başladıklarını ifade eden Başkan Çelik, 16 Mart Perşembe günü Emniyet binalarının, 19 Mart Pazar günü de amatör spor kulüpleri tesisinin temelini atacaklarını belirtti.

Çok yoğun bir yatırım dönemi yaşanacağını vurgulayan Başkan Çelik, önümüzdeki iki ay süresince her hafta birkaç projenin temelinin atılacağını söyledi ve sadece ulaşımda 20 önemli çalışma yapılacağını kaydetti.

Başkan Mustafa Çelik, meclis üyelerine dağıtılan “Şehir Kültür Sanat” dergisinin üçüncü sayısı ile “Düşünen Şehir” dergisinin ilk sayısı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik’in açıklamalarının ardından gündeme geçildi. Gündem maddeleri arasında Sarımsaklı Barajı kenarındaki mesire alanının DSİ’den bir protokolle alınmasına ilişkin yetki talebi de yer aldı. Başkan Çelik, söz konusu yeri DSİ’den alarak çok güzel bir projeyle halkın hizmetine sunmak istediklerini söyledi.



Mecliste kayyım atanan Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi ile kardeşlik ilişkisi kurulması ve bu şekilde destek verilmesi konusu da görüşüldü ve talep meclis üyelerince kabul edildi.

Toplantıda MHP grubunun Kayseri’de yaşayan Suriyelilerle ilgili bir çalışma yapılması ve olumsuzlukların giderilmesiyle ilgili teklifi üzerine Başkan Mustafa Çelik bir açıklama yaptı. Büyükşehir Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesinde şehirle ilgili araştırmalar yapılacağını, ilk araştırmanın da “Uluslararası Göç ve Suriyeliler” olacağını vurgulayan Başkan Çelik, “Suriyeli misafirlerimizin entegrasyonuna ilişkin yapılması gerekenler ve diğer hususlarla ilgili elimizde ciddi bir rapor olsun istiyoruz. İnşallah bu çalışma çıktıktan sonra gerekli yol haritamızı belirleriz” diye konuştu.

Toplantıda “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Yönetmeliği” konusu da gündeme geldi ve bu madde meclis üyelerince komisyonlara havale edildi. Başkan Çelik, konuyla ilgili açıklamasında halk otobüsçülerine yapılan ödemede devrim niteliğinde bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.

Başkan Çelik, otobüslerin yaptıkları kilometre, taşınan yolcu ve performans puanı ile ücretlendirme yapılacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Mart ayı toplantısında toplam 73 maddeyi karara bağladı. Başkan Çelik yönetimindeki meclis toplantısında tüm maddeler Şubat ayı meclis toplantısında olduğu gibi meclisten oybirliği ile geçti.
Kaynak: İHA