Birecik Kaymakamı Perçi'den Şehit Ailelerine Ziyaret

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, ilçede bulunan şehit ailelerini ziyaret etti.

Kaymakam Perçi ile beraberindekiler, 1992 yılında Şırnak’ta görev yaparken aşırı kar yağışı nedeniyle üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan Er Cuma Uçar, 1998'te Hatay Dörtyol’da elektrik çarpması sonucu şehit olan er Abdurrahman Dursun, 2016'da Nusaybin'de yürütülen operasyon dönüşü trafik kazasında şehit olan polis memuru Turgut İnanç'ın ailelerini ziyaret etti, şehit yakınlarıyla sohbet etti.

Perçi, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, ziyaretlerle şehitlerin yakınlarının acılarını ellerinden geldiği kadar hafifletmeye çalıştıklarını söyledi.

Devlet ve millet olarak her zaman şehitlerinin yanında olduklarını belirten Perçi, şöyle konuştu:

'Sıcak, samimi ve içten sohbetle birlikte onların acılarını elimizden ve dilimizden geldiği kadarıyla hafifletmeye çalışıyoruz. Yine yürekten ve gönülden gelen sevgi ile şehitlerimizin anne ve babasına bizleri de manevi evlatları olarak görmelerini ifade ediyoruz. Allah, her daim bizleri şehitlerimize layık olan vatan evlatlarından eylesin inşallah. Biz millet olarak vatan, bayrak ve Kur'an uğrunda şehit olmak için hayatımızı gözümüzü kırpmadan hiçe sayan bir milletiz. Şehitlerimizin ailelerini de kendi ailelerimiz gibi görür ve onların her zaman yanında oluruz. Şehit ailelerimizin dik duruşları düşmanlara korku salarken vatan evlatları da korkusuzca şehadet şerbetini içer. Allah, bizleri şehitlerimize layık olan vatan evlatlarından eylesin inşallah.'

Ziyaretler sırasında Kaymakam Perçi'ye, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Sadık Doğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Atakan Alper, İlçe Askerlik Şubesi Başkanı Yener Umul, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Yaşar Karaoğlu ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gökmen Göklü eşlik etti.

Kaynak: AA