Belediye Başkanı Memiş Müftülük Personeliyle Bir Araya Geldi

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Müftülüğünde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

Memiş, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları Nesimuttin Selçuk ve Şahin Kızılaslan ile Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda Bayburt Belediyesi tarafından 2016 yılında yapılan yatırımlar ile 2017 yılında gerçekleştirilecek projeleri anlattı.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümünü de kutlayan Memiş, 'Merhum Mehmet Akif'i, bütün arkadaşlarını, tüm şühedamızı saygı ve minnetle anıyoruz. Yine Akif'in ifadesiyle diyoruz ki Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdıracak günleri göstermesin.' dedi.

Memiş, Hollanda'daki diplomatik skandala da değinerek, 'Sayın Bakanımızı gayri insani ve gayri ahlaki davranışlarla karşı karşıya bıraktılar. Avrupa bunu ilk defa yapmıyor. Bunu dün de yaptı, önceki gün de yaptı ama ne yaparlarsa yapsınlar büyük Türkiye'nin önünde duramayacaklar ve ülkemizin her bakımdan gelişmesine engel olamayacaklar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz bu gayri ahlaki tutumlara gerekli cevabı verecektir, veriyor. Biz de Bayburt olarak, Anadolu olarak, Türkiye olarak cevabımızı 16 Nisan'da vereceğiz.' diye konuştu.

Toplantı sonunda Müftü Aksoy, Memiş'e Türkiye Diyanet Vakfı ve Bayburt İl Müftülüğü öncülüğünde 'Halep'te İnsanlık Ölmesin' adlı yardım kampanyasına verdiği destekten ötürü teşekkür plaketi sundu.

Kaynak: AA