Bayramiçli Öğrenciler Suriyeliler İçin Yardım Topladı

Bayramiç Menderes Ortaokulu öğrencileri Suriyeli mülteciler için yardım toplayıp, Ayvacık Göçmen Toplama Merkezine gönderdi.

Fen bilimleri öğretmeni Gökhan Sürer önderliğinde okulun 7. sınıf öğrencileri tarafından, öğrencilerden ve halktan toplanan kıyafet ve diğer yardım malzemeleri, Bayramiç Belediyesinin temin ettiği araç ile Ayvacık Yabancılar Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Gökhan Sürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin Suriye'deki savaştan kaçarak yasa dışı yollarla Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan sığınmacıları televizyondan gördüklerini söyledi.

Görüntülerden etkilenen öğrencilerinin, 'sığınmacılara yardım etmek istediklerini' söylediklerini anlatan Sürer, 'Bir grup öğrenci gazete ve televizyonlarda gördükleri mültecilerin durumlarından çok etkilendiklerini ve bu insanlara yardım toplayacaklarını söylediler. Kendilerinin, ailelerinin ve diğer insanların yapacakları yardımları bu insanlara ulaştırmakta yardımcı olmamı istediler. Ben de öğrencilerimin bu davranışlarından çok mutlu oldum ve onların topladıkları yardımları göndermelerine ön ayak oldum.' diye konuştu.

Sürer, öğrencilerini örnek davranışları için tebrik etti.

Kaynak: AA