Başkan Alıcık, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Alıcık, 14 Mart Tıp Bayramı'nı Kutladı
Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında İnsanların daha sağlıklı, daha mutlu yaşam sürmesine hizmet etmeyi amaçlayan tıp biliminin, geçmişten gelen tüm birikimleri de kullanarak sürekli ilerleme içinde olduğunu belirtti.

‘Önce insan’ anlayışının benimsendiği günümüz dünyasında, herkesin kaliteli sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çağdaşlığın öncelikli koşulu olduğunu vurgulayan Başkan Alıcık; “Sağlığımızı emanet ettiğimiz, yaptıkları görevle çok kutsal bir misyon yüklenen sağlık çalışanlarımızı bugün bir kez daha hatırlayıp, minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. İnsanlarımıza etkili sağlık hizmeti sunabilmek için en büyük görev tabii ki doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza düşmektedir.. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diyerek kendi sağlığını emanet ettiği ve hastalarını kendi yakını olarak kabul ederek hizmet veren, sağlığımızı emanet ettiğimiz doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni gibi tüm sağlık çalışanlarına vatandaşlar olarak bizler, saygılı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

Haluk Alıcık mesajında, sağlık çalışanlarının insanların daha sağlıklı ve mutlu şekilde yaşaması için zor şartlarda fedakârca çalıştığını belirterek "Bir toplumun varlığı, gelişmesi, ilerlemesi insanların sağlıklı yaşam sürmeleri ile mümkündür. Çünkü sağlıklı birey gelişime ortak olur, kalkınmaya ve ilerlemeye katkı sağlar. Sağlık, öncelikli olarak bir yaşam hakkıdır. Bu hakkımızı kollayan, canımızı emanet alan İnsanlığa nitelikli yaşam sunma ilkesiyle zor koşullarda fedakârca hizmet veren sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım. Ayrıca bu gün vesilesiyle tüm sağlık çalışanlarına bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım" dedi.

Kaynak: İHA