Bakan Müezzinoğlu, İşçilerle Bir Araya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: 'Bu ay, aralık ayının işsizlik rakamı gelecek. Muhtemelen onda da çok hafif bir yükselme, muhtemelen yüzde 12,2 veya 12,3 diyeceğiz ama 2017 Ocak ayından itibaren çok hızla düşüşleri yakalamaya başlayacağız' 'İstikrarlı büyüyen bir Türkiye'de güçlü istihdam alanları, güçlü yatırım alanları olur. Bu, yeni yeni üretim alanları demektir. Üretim ise dünyayla rekabet demektir'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, aralık ayı işsizlik rakamlarının bu ay içerisinde açıklanacağını belirterek, 'Muhtemelen onda da çok hafif bir yükselme, muhtemelen yüzde 12,2 veya 12,3 diyeceğiz ama 2017 Ocak ayından itibaren çok hızla düşüşleri yakalamaya başlayacağız.' dedi.

Adapazarı ilçesinde 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Müezzinoğlu, yetkililerden bilgi aldı, işçilerle sohbet etti.

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, yatırımcı, üretim, üretimin artışı, istihdam ve istihdam artışının, Türkiye'nin en temel konu başlıkları arasında yer aldığını söyledi.

Gelecek dönemde en çok istikrarlı büyüyen bir Türkiye'yi arzu ettiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

'İstikrarlı büyüyen bir Türkiye'de güçlü istihdam alanları, güçlü yatırım alanları olur. Bu, yeni yeni üretim alanları demektir. Üretim ise dünyayla rekabet demektir. Bütün bunları çalışanımız ve çalıştıranımızla başaracağız. Bu anlamda bakanlık olarak diyoruz ki 'Alın teriyle akıl terini bütünleştirerek, bir taraftan yatırımcımız, girişimcimiz, üreticimiz daha öz güvenli, daha cesur ve dünyayla rekabette daha iddialı olacak.' Çalışmak isteyen kardeşimiz de alın terini ve emeğini üretime yönlendirecek ve bir taraftan o helal rızk kazanırken, diğer taraftan üretime, ülkenin büyümesine katkı sağlayarak, hem ülkesine hem milletine hem de kendisine karşı sorumluluklarını yerine getirmiş olacak.'

- 'Türkiye devamlı yükselişte olacak'

Bakan Müezzinoğlu, 'daha çok istihdam, üretim, yatırım ve büyüyen Türkiye' hedefini el birliğiyle başardıklarını, başarmaya da devam edeceklerini vurgulayarak, Bakanlık olarak 2016'da 900 bin artı istihdam hedefleri olduğunu hatırlattı.

AK Parti iktidarı dönemlerinde hedefleri yakaladıklarını aktaran Müezzinoğlu, 'Ama 2016'da bu olağanüstülükler nedeniyle artı istihdamda 500 bin açığımız oldu. İşsizlik oranları yüzde 9,7'lerden 10'un üzerine, 11'e ve şimdi 12,1'lere geldi. 12,1 rakamı, kasım ayının işsizlik rakamı. Bu ay, aralık ayının işsizlik rakamı gelecek. Muhtemelen onda da çok hafif bir yükselme, muhtemelen yüzde 12,2 veya 12,3 diyeceğiz ama 2017 Ocak ayından itibaren çok hızla düşüşleri yakalamaya başlayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleriyle 7 Şubat'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) başlattığımız, 'İstihdamda Milli Seferberlik ve İstihdama Güçlü Destek' ki Cumhuriyet tarihinde ilk defa güçlü bir destek bu düzeyde veriliyor. Rakamlar hızla açığı kapatıyor. 2016'dan gelen yükü, bu ay sonu itibarıyla kapatmış olacağız. Yani 500 bin aldığımız 2016'nın yükünü, inşallah bu ay sonu itibarıyla kapatmış olacağız. 2017'nin hedefi de 1 milyon. İnşallah bu 1 milyon artı istihdamı 2016'dan gelenle birlikte asgari 1,5 milyon istihdamı bu yıl sizlerle başarma niyetindeyiz.'

Sakarya'nın da bu anlamda önemli lokomotif illerden biri olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, kentin geçen ay ihracatta Türkiye genelinde 7. sırayı yakaladığını anımsattı.

Üreticilerin, 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan şehitler kadar cesur ve fedakar olmak zorunda olduğunu belirten Müezzinoğlu, 'O gazi ve şehitlerimizin hak ve hukukunu korumak adına, daha öz güvenli, daha cesur, dünyanın bu ülke ve milletle oynamak istediği oyunu da böyle bozacağız. Daha çok rekabetle, üretimle, istihdamla... Allah'a şükür, çalışmak isteyen genç ve güçlü bir nüfusumuz mevcut. Bu nüfusun potansiyelinden yararlanarak inşallah Sakarya'nın da Türkiye'nin de yarınlarını bugünden daha iyi yapacağız. Bunun için bir tek şeye ihtiyacımız var? İstikrar ve güven. Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyenlere fırsat vermeyecek, güvenli ve istikrarlı bir ülke olmanın, sistem adına dönüşümünü de inşallah 16 Nisan'da yerine getireceğiz. Ondan sonra Türkiye devamlı yükselişte olacak.'

Müezzinoğlu, daha sonra AK Parti Adapazarı İlçe Başkanlığının yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirerek, kentteki ziyaretlerini tamamladı.

Kaynak: AA