Bakan Eroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Coşkulu Karşılama Çağrısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çarşamba günü Afyonkarahisar’a gelecek olan CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın coşkulu bir şekilde karşılanması gerektiğini belirterek, “Sayın cumhurbaşkanımızı çok coşkulu karşılamamız lazım. Afyon’dan en az 50 bin kişi olması lazım” dedi.

Bakan Eroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Coşkulu Karşılama Çağrısı
Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek burada partililerle bir araya geldi. 15 Mayıs Çarşamba günü Afyonkarahisar’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentti büyük bir coşku içerisinde karşılanması gerektiğini belirten Bakan Eroğlu, AK Parti’nin Afyonkarahisar’da kurulduğunu da hatırlattı. Bakan Eroğlu, partisinin il başkanlığı binasında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımızı coşkulu bir şekilde karşılamamız lazım. Çünkü AK parti Afyonkarahisar’da kuruldu, temelleri burada atıldı. Onun için bu mübarek toprakların bereketi, AK Parti’nin bereketi, şehitlerimizin, burası şehitler diyarı, mübarek topraklar diyarı. Onun bereketi ile güzel hizmetler yapıldı. Cumhurbaşkanımız gelirken eli boş gelmiyor. Özellikle tam 275 tane ve aynı zamanda bununda toplam maliyeti 1 milyar 28 milyon TL. Herhalde basit gördünüz. 1 katrilyon. Şimdi Cumhuriyet tarihinde bir seferde bu kadar açılış yapıldığı baki değil. Ben bilmiyorum. Gerçi biz cumhurbaşkanımızla geçen yıl 99 baraj ve hidro elektrik santralini bir düğmeye basarak açtık. 14 milyar TL. Geçen yılsonunda da toplu açılış yaptık. 22 Aralık’ta oda 4 milyar TL. 151 tesis açmıştık. Yani böyle açılışlar yapıyoruz Allah’a şükür. Şimdi Sayın Başbakanımızdan 5 Nisan’da İzmir’de 85 tesisin açılışını daha yapacağız. Tabi ki 15 Mart’ta bir rekora daha imza atıyoruz. Sadece bizim bakanlığımız yok, Afyonkarahisar’da bütün kurumların yatırımları var. Topladığımız zaman 275 tane dev tesis ve bunlarında toplam maliyeti 1 milyar 28 milyon TL. Allah bereket versin inşallah Afyonkarahisarımıza bereket ihsan buyursun.”

“Afyon’dan en az 50 bin kişi olması lazım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afyonkarahisar’da en az 50 bin kişiyle karşılanması gerektiğini belirten Eroğlu, “Sayın cumhurbaşkanımızı çok coşkulu karşılamamız lazım. Afyon’dan en az 50 bin kişi olması lazım. Bak Adıyaman 150 bin kişiyle iştirak etti. Biz de Afyonkarahisar’ız. Dolayısıyla sizlerin hepinize bir vazife veriyoruz. Belediye başkanlarım, ilçe başkanlarım, sizler burada rakam vereceksiniz. Bundan böyle ne kadar ekmek o kadar köfte. Çünkü cumhurbaşkanımız AK Parti’yi burada kurdu. Büyük destek verdi. İçme suyuna kadar, hastanesine kadar yoluna kadar düşündüğünü ben biliyorum. Hatta bir ara ‘Afyonkarahisar büyüdü, muhteşem şehre bir meydan yakışır Veysel Hoca. Bu valilik birasını yıkıyorsunuz, onu yukarıya taşıyın, onu bir meydan olarak hazırlayın’ dedi.

İnşallah burayı Telekom binasını da yıkacağız ve ‘neticede büyük şehirlerin, tarihi şehirlerin büyük meydanı olur. Meydansız şehir olmaz’ dedi.

Hastaneyi yaptıran odur, hızlı tren için talimat veren odur” diye konuştu.

Kaynak: İHA