Ayvalık'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yılı Kutlandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak, kabul edilmesinin 94. yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Ayvalık'ta İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yılı Kutlandı
15 Eylül Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik; saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, 15 Temmuz Gazisi ve Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü Abdullah Cansız, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Onbeş Eylül Ortaokulu Müdürü Soner Suyolcu “Kanla, canla yazılan İstiklal Marşımız, Malazgirt’ti, Çanakkale’ydi, Kurtuluş Savaşımızdı. 15 Eylül’dü, 15 Temmuz’du. Bu ruhtur bizi biz ve bir yapan. Bu vesileyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, vatanımız için şehadet şerbeti içmiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından, ilçe genelindeki okullarda İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Kaynak: İHA