Artvin'de 2 Ayda 638 Ünite Kan Toplandı

Artvin Kızılay Şubesi Başkanı Seracettin Yazan, 2017 yılının ilk 2 ayında 638 ünite kan toplayarak hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi.

Yazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 yılında 3 bin 600 ünite kan toplama hedefleri olduğunu belirterek, 'Biz bu hedefin de üzerine çıkarak 3 bin 863 ünite kan topladık. 2016 yılındaki hedefimize baktığımızda yüzde 112 başarı gösterdiğimiz görülüyor.' dedi.

Yazan, 2017 yılında da Türkiye ortalamasının üzerinde çıktıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Kan bağışı toplama verilerine baktığımız zaman Türkiye ortalaması yüzde 38 dolaylarındayken Artvin'de yüzde 58. İlk iki ayda 638 ünite kanla hedeflerimizin üzerinde kan bağışı topladık. Artvin'de vatandaşlarımız bu konuya oldukça duyarlı. Özellikle üniversiteli gençlerden kan bağışı kampanyalarımıza ciddi destek var. Hedeflerimizin üzerinde kan bağışı aldık. Mobil araçlarla belirli aralıklarla Artvin merkez ve ilçelerinde kan bağışı topluyoruz. Artvin'de kan hizmetleri açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı.'

Rutin olarak kan bağışı yapan çok sayıda donör olduğunu kaydeden Yazan, 'Artvin'de ilçelerde genç nüfus yok denecek kadar az. Biz 65 yaş üstü ve 18 yaş altı nüfustan kan alamıyoruz. Bu rağmen Artvin'de Türkiye ortalamasının üzerinde kan topluyoruz. Bu yılın ilk 2 ayında 638 ünite kan toplayarak hedeflerimizin üzerine çıktık.' dedi.

Kaynak: AA