Arnavutköy'de Toplu Açılış Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: 'Bu millet artık kendi geleceğini kendisi hazırlayacak. Bize böyle bir fırsat veriliyor. 16 Nisan böyle bir dönüm noktası. Arada kimse yok. Halk ve başkan olacak'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bu millet artık kendi geleceğini kendisi hazırlayacak. Bize böyle bir fırsat veriliyor. 16 Nisan böyle bir dönüm noktası. Arada kimse yok. Halk ve başkan olacak.'dedi.

Arnavutköy Belediye binası önünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Arnavutköy'de yaptığı yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Topbaş, Türkiye'nin ve İstanbul'un son yıllarda çok önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Vatandaşlardan aldıkları destekle yönetime geldiklerini hatırlatan Topbaş, vatandaşın desteğiyle hizmetlerini aksatmadan yürütmeye devam ettiklerini söyledi.

Arnavutköy'ün artık köyden büyük bir ilçeye, modern bir şehre dönüştüğüne dikkati çeken Topbaş, 'Rabb'imize hamd olsun bize bu fırsatı verdi. Ekibimizle 24 saat esaslı çalışarak buralara hizmet getirdik. Her yerde ne ihtiyaç varsa yerine getirdik. Buralarda tavuk çiftlikleri vardı. Ufacık bir yerdi. Birçok ilden büyük bir ilçe konumuna geldi Arnavutköy. Bizim dönemimizde ilçemizin doğal gaz problemini çözdük. Ardından su problemini hallettik. Su kullanıldıkça bu sefer atık su problemi ortaya çıktı. Bu sorunu da giderdik. Alt yapı sorununu çözdük.' diye konuştu.

Topbaş, ilçeye hizmetlerinin devam edeceğini ve Arnavutköy'ün ulaşım problemini çözmek için birçok proje geliştirdiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İstanbul'a 13 yılda 98 milyarlık yatırım yaptık. Arnavutköy'e 2 milyarlık yatırım yaptık. Ve belediyemizin bir lira borcu yok. Mayıs ayında ilçenin merkezini rahatlatacak yolu hizmete alacağız. Sizden gelen talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Arnavutköy'e metro gitmeli dedim her daim. Bu kadar nüfus ve yolculuk talebi artarken konforlu ulaşım sistemlerine ihtiyaç var. Arnavutköy'e metro sözünü vermiştik ve hamd olsun projelendirme aşamaları tamamlandı. Beyazıt'tan Sultançiftliği ve buraya kadar ve havalimanına gidecek bir hat geliyor. Buradan İstanbul'un her tarafına gidebilecekseniz. Diğer taraftan Gayrettepe üzerinden Kemerburgaz ve Göktürk üzerinden 3. Havalimanına giden yine bir metro hattı var ve o da Arnavutköy'den geçiyor. Halkalı'dan gelen bir hat var, inşallah o da Hadımköy üzerinden 3. Havalimanına geçecek. Biz bir derken 3 hat. Diğer taraftan Ulaştırma Bakanlığı'nın banliyö tren hattını bu tarafa çevirerek o da havalimanına gidecek. Böylece 4 raylı hatla buluşmuş bir Arnavutköy'den bahsediyoruz.'

Topbaş, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum için Arnavutköylülerden destek isteyerek, şöyle konuştu:

'Hızla yükselen bir Türkiye var. Bu, birilerinin hesaplarını bozuyor. Birileri 'bu Türkiye'yi böyle düşünmemiştik. Bunları Osmanlı ile bitirmiştik' diyordu. Ama köklerimiz o kadar derin ve güçlü ki yeniden filiz verdi güçlenmeye başladı ve kendine geldi. Kendi ayakları üstünde durunca ve tankını, topunu, helikopterini, uçağını, roketlerini yapmaya başlayınca dediler ki 'ne oluyor? Bunu durdurmak lazım.' Entrikalar devam ediyor. Bu ülke gelişmesin diye, ayağa kalkmasın diye. Çünkü ayağa kalktığında bütün coğrafyaları etkiliyor. Türkiye, mazlum coğrafyalara gittikçe, onlara geleceği öğrettikçe birilerinin hesapları alt üst oluyor. Bunun için FETÖ başta olmak üzere bütün örgütleri devreye soktular. Her tarafa sirayet ettiler, bütün kademelere girdiler. Ve her türlü hile ve desiselerle bu milletin ayağa kalkmaması için oyunlar oynadılar. Yetmedi, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne girdiler. Ama 80 milyon vatandaşımız bunu görünce, siyasi kimlik, etnik yapı, inanç bir tarafa devletin bekası için bir araya gelindi ve bir karşı duruş sergilendi. Muvaffak olamadılar. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve cesaretiyle millet arkasında yürüdü. Şimdi de ekonomik bir kıskaca alma peşindeler. İşte bunlara inat. Bu millet artık kendi geleceğini kendisi hazırlayacak. Bize böyle bir fırsat veriliyor. 16 Nisan böyle bir dönüm noktası. Arada kimse yok. Halk ve başkan olacak.'

Güçlü Türkiye'nin güçlü belediyesi olarak yardıma muhtaç tüm bölgelere el uzattıklarını anlatan Topbaş, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da Türkiye Belediyeler Birliği olarak 10 tane kadın, aile ve diyaliz merkezi kurduklarını, Afrika ülkelerine ve Bosna Hersek'e otobüs hediye ettikleri bilgisini verdi.

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Topbaş'a Arnavutköy'e yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Arnavutköy'ün İstanbul'da yapımı devam eden büyük projelere çok yakın olduğunu belirterek, ilçenin İstanbul'da yükselen bir yer olduğunu söyledi. Arnavutköy'de yapımı tamamlanan ve temelini attıkları projeler hakkında da bilgi veren Baltacı, vatandaşlardan 16 Nisan'da yapılacak referandum için destek istedi.

Protokol konuşmalarının ardından telekonferans sistemiyle bağlantı yapılarak, 10 bin metrekarelik bir yeraltı otoparkını temeli atıldı. Başkan Topbaş, temel atma töreni sonrasında sahneye çağırdığı Enes adlı bir çocuğa baretini imzalayarak hediye etti. Programın sonunda ise kurdele kesimiyle yapımı tamamlanan yatırımlar hizmete açıldı.

Düzenlenen törenle, Arnavutköy İmrahor Mesire Alanı, Arnavutköy mezarlığı hizmet binası ve gasilhane binası, Ömerli ve Hadımköy mahallerine atık su hattı Vv yağmursuyu kolektörü, Arnavutköy merkez, Baklalı, Boyalık, Terkos, Karaburun, Yeniköy, Hacımaşlı ve Yassıören mahallelerine atık su hattı ve yağmur suyu kanalı, Baklalı biyolojik arıtma tesisi, Yassıören biyolojik arıtma tesisi hizmete alındı. Törende ayrıca Ömerli, Hadımköy mahallelerinin atık su, yağmur suyu kanal inşaatı, Sazlıbosna Mahallesi'ne terfi merkezi inşaatının, Atatürk, Boğazköy, Bolluca, Çilingir, Haraçcı, Hastane, İmrahor, İslambey, M. Kemalpaşa, M. Fevzi Çakmak, Mavigöl, M. Akif Ersoy, Nenehatun, Yavuzselim, Yeniköy Ve Yunus Emre mahallerinin atık su ve yağmur suyu kanalının inşaatlarının temeli atıldı.
Kaynak: AA